Webinar over biodiversiteit in Doesburg op 19 mei

Veel insecten zoals vlinders en wilde bijen hebben het moeilijk. Erven en tuinen kunnen een goed leefgebied vormen voor deze en andere dieren. Tijdens een webinar op 19 mei geeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) tips hoe inwoners de gemeente Doesburg aantrekkelijk kunnen maken voor verschillende dieren. Deze online-bijeenkomst start om 20.00 uur. Deelname aan de webinar is gratis.

Meer vlinders en wilde bijen in Doesburg

Tijdens deze webinar krijgen deelnemers ideeën aangereikt om de biodiversiteit te verhogen in grote én kleine tuinen. Wist u bijvoorbeeld dat u bijdraagt aan nestgelegenheid van wilde bijen en andere insecten door struiken gefaseerd te snoeien? Dat geldt met name voor vlinderstruik, vlier, braam en andere struiken met holle stengels. En wilt u iets doen voor hommels? Een hoop stenen die langere tijd blijft liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook kikkers vinden hier een schuilplek. De focus ligt op ecologisch beheer en aanplant van inheemse bomen en struiken. Ook het inzaaien van inheemse, meerjarige planten komt aan bod.

Biodiversiteitsproject Doesburg

Deze webinar maakt deel uit van een biodiversiteitsproject in de gemeente Doesburg. Tijdens de bijeenkomst krijgen deelnemersbezoekers meer informatie over het vervolg van dit project.

Aanmelden

Aanmelden voor de webinar kan tot en met 17 mei via onderstaand aanmeldformulier. Enkele dagen voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u van ons via e-mail een link om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst (via Zoom). In dit zelfde bericht ontvangt u een korte, eenvoudige instructie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de online-bijeenkomst kunt u contact opnemen met Nomi Havelaar van SLG

Foto: Henk van den Burg

]

Ook interessant

Denk en help mee met Levend Landschap Opijnen

biodiversiteit

Inspiratieavond voor meer biodiversiteit in Maurik

Landschaps– en biodiversiteitsimpuls in Heumen

Nieuwe actie: Doe mee en plant 100.000 bomen en struiken in Gelderland!

Webinar wilde planten en insecten: ze horen bij elkaar

Doe mee met beplantingsproject Neder-Betuwe in het Groen

Lathyrusbij_Peter_Eekelder

Inspiratieochtenden voor meer biodiversiteit in Aalst

Start project voor meer biodiversiteit in de gemeente Nijkerk