Vrijwilligers gezocht voor Natuuropschoondag en onderhoud Eder Heide

Jaarlijks geven ruim 500 basisschoolleerlingen uit de gemeente Ede in oktober het goede voorbeeld door deel te nemen aan de Natuuropschoondag. Zij maken dan de heide zo veel mogelijk vrij van jonge boompjes zodat de heide open blijft voor insecten, vogels en hagedissen. Dit jaar zal de Natuuropschoondag plaats vinden op vrijdag 11 oktober. Buurt Ede en Veldhuizen zoekt vrijwilligers die willen helpen bij de begeleiding van de Natuuropschoondag. Om goed geïnformeerd aan de slag te gaan, tijdens de Natuuropschoondag, organiseren Buurt Ede en Veldhuizen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) twee instructiebijeenkomsten.

Deze jaarlijkse opschoondag willen we graag uitbreiden naar meer natuurwerkdagen per jaar. We zoeken enthousiaste vrijwilligers, die het leuk vinden om met enige regelmaat aan de slag te gaan in de prachtige natuur in de heidewerkgroep Eder Heide.

Natuuropschoondag Eder Heide vrijdag 11 oktober 2019

Kinderen van Edese basisscholen uit groep 7 en 8 gaan aan de slag op de hei.  Ze verwijderen struiken en boompjes die daar niet thuishoren.
Tijd: 9.00 uur tot 15.00 uur. Voor vrijwilligers duurt de dag van 8:00 uur tot 17:00 uur.
Locatie: Eder Heide
Bekijk filmpje van Ede Tv (2018)

Instructiebijeenkomsten voor vrijwilligers

Kennis van de natuur is niet nodig om mee te doen aan de begeleiding van de Natuuropschoondag: vooraf zijn er twee instructiebijeenkomsten. Deze zijn op dinsdag 24 en vrijdag 27 september. Tijdens de instructie hoort u meer over de rol van verschillende betrokken partijen (Buurt Ede en Veldhuizen, gemeente, SRVV, SLG en overige). We lichten het programma  van de Natuuropschoondag toe en bespreken de inhoud van de werkzaamheden. Ook komt aan bod hoe u en de kinderen veilig te werk gaan en u krijgt kledingadvies. Zo begint u goed geïnformeerd aan de Natuuropschoondag!

Landschapscursus

Buurt Ede en Veldhuizen en SLG boden belangstellenden een  vierdelige cursus over het landschap van Ede en de biodiversiteit. De cursus bestond uit twee theorieavonden en twee inspiratieochtenden. Deze cursus vond plaats in het voorjaar van 2019. Deelnemers van de cursus doen mee aan de begeleiding bij de Natuuropschoondag op vrijdag 11 oktober en/of nemen deel aan de heidewerkgroep Eder Heide.

Aanmelden

Aanmeldformulier cursus, vrijwilligers Natuuropschoondag en werkgroep Eder Heide

Ik meld me aan voor de cursus, Natuuropschoondag en werkgroep Eder Heide. De velden met een * zijn verplicht.
  • Kruis aan (meerdere vakjes mogelijk).
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Startavond nieuw Klompenpad Ochten

Themabijeenkomst Biodiversiteit in Buren

Natuurwerkdag, aan de slag voor zandhagedis of wilde bij

Groene initiatieven voor een mooier landschap in Landschapsnieuws

Laatste nieuws uit het gereedschapsdepot in nieuwsmail voor vrijwilligers

Maak kennis met landgoed Vosbergen en steek de handen uit de mouwen tijdens de publiekswerkdag!

cursus hoogstamfruit

Cursus hoogstamfruit van start in Doesburg

Behoud uniek erfgoed in Nunspeetse bossen