Vleermuizen

In Nederland komen 17 soorten vleermuizen voor. Een aantal gebruikt holle bomen als woonplaats. Maar er zijn ook 8 soorten die zich vestigen in gebouwen. Met name kieren in muren en daken zijn hiervoor geschikt maar ook spouwruimtes, de ruimtes achter betimmering, daklijsten of  dubbelwandige schoorstenen. Deze medebewoners veroorzaken nauwelijks of geen overlast. Vleermuizen zijn zoogdieren die leven van insecten. Geknaag aan uw huis hoeft u niet te vrezen.
Zo’n 100 bij ons aangesloten speciaal opgeleide vrijwilligers zetten zich in voor vleermuizen. Mocht een bewoner onverhoopt een vleermuis te gast hebben op zijn slaapkamer, dan kunnen deze vrijwilligers gebeld worden. Zij geven op locatie advies en kunnen de betreffende persoon vrijwel altijd geruststellen. Wij coördineren dit netwerk van vrijwilligers en werken hierbij samen met VleGel (Vleermuiswerkgroep Gelderland).
Wilt u meer informatie over vleermuizen? Lees dan de brochure vleermuizenbrochure of kijk op www.vleermuis.net  en www.zoogdiervereniging.nl.

Heeft u vleermuizen in uw huis en heeft u dringend behoefte aan informatie of u heeft een klacht? Kijk dan hier.

Kijk ook eens op: