Sponsoractie: Eén kilometer patrijzenhaag deze winter!

Patrijzen hebben het zwaar. Maar we kunnen ze helpen door nog deze winter een patrijzenhaag aan te planten. Zo’n haag biedt voldoende schuilmogelijkheid voor de patrijs om veilig te broeden. Zodat er volgend voorjaar weer jonge patrijzen rondscharrelen in de Achterhoek. Elke 10 euro die u doneert verdubbelen wij. We kunnen daarvoor 10 meter patrijzenhaag aanleggen. Help mee met de aanplant van één kilometer patrijzenhaag in de Achterhoek deze winter!

Patrijzenhaag

Boerenlandvogels hebben het moeilijk. De patrijs is daar een voorbeeld van. Deze prachtige akkervogel zien we steeds minder. Maar we kunnen patrijzen helpen. Door de patrijzen weer broedgelegenheid en dekking te bieden. Een patrijzenhaag is een breed uitlopende gemengde haag met streekeigen beplanting van meidoorn, hondsroos, rode kornoelje, veldesdoorn en liguster. Deze struiken groeien in parapluvorm, zodat ze veel beschutting geven aan de broedende patrijzen.

Eén kilometer!

Elke 10 euro die u doneert verdubbelen wij. We kunnen daarvoor 10 meter patrijzenhaag aanleggen. Om echt iets te kunnen betekenen voor de patrijs is het nodig om samen één kilometer patrijzenhaag in de Achterhoek aan te leggen! Helpt u mee?

Wij hebben een ANBI status. Uw gift is aftrekbaar bij uw aangifte inkomstenbelasting.  Wij zijn een door CBF erkende goededoelenorganisatie.
Foto patrijzen in de winter: Wim Weenink

Ook interessant