Realisatie grote landschapsopgaven gemeente Brummen

Wilt u uw grond landschappelijk inrichten met elementen zoals bosjes, hagen, fruitbomen of laanbomen? Dan is deze actie die wij samen met de gemeente Brummen organiseren mogelijk interessant voor u.

‘Grote’ wensen voor uw terrein?
We bieden bewoners met veel eigen terrein de mogelijkheid hun gronden landschappelijk in te richten zodat dieren, vogels en planten er hun leef- en voedselgebied van kunnen maken en u kunt genieten van al het extra leven om u heen.

We bieden een werkwijze waarbij u zelf kunt aangeven welke wensen u heeft. Met subsidie, zowel op het plantmateriaal als op de uitvoering van het plan!

Wij maken aan de hand van uw wensen in overleg met u een inrichtingsplan,  inclusief soortenlijst.
Voor de aankoop van het plantmateriaal en de daadwerkelijke aanleg van de landschapselementen krijgt u subsidie.
De uitvoering wordt gedaan door een lokale uitvoerder. Dat kan  een hovenier zijn, een Agrarische Natuurvereniging of een groenaannemer.

Voorwaarden voor deelname
De belangrijkste voorwaarde is dat uw terrein groot genoeg is. De inrichting van een tuin of een erf komt niet in aanmerking voor deze actie. Voor de inrichting van uw erf kunt u deelnemen aan een van de erfbeplantingsprojecten Levend Landschap. Zie https://landschapsbeheergelderland.nl/gemeente-brummen/
U kunt dan wel het formulier hieronder invullen (alleen uw contactgegevens en een vinkje zetten bij ‘ik heb interesse in deelname aan een erfbeplantingsproject’) zodat we u kunnen informeren over de start van de erfbeplantingsprojecten in de gemeente Brummen.

Hieronder en in het aanmeldformulier staat per element aangegeven hoeveel ruimte er voor nodig is en of er nog andere voorwaarden zijn.

Achtergrondinformatie landschap en elementen
Bij het aangeven van uw wensen kunt u zich oriënteren op het landschapstype waarin u woont. We hebben hiervoor een speciale kaart gemaakt.

Interesse in deelname?
Hieronder kunt u aangeven welke elementen u op uw terrein wilt aanleggen. Na ontvangst van uw formulier nemen we contact met u op.

Aanmeldformulier grote Landschapsopgaven - Brummen

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor het aanleggen van landschapselementen op uw terrein. De velden met een * zijn verplicht.
  • Wanneer u wilt deelnemen aan een erfbeplantingsproject en niet aan het project Grote Landschapsopgaven, dan gelieve hieronder een vinkje te zetten. U hoeft dan het formulier niet verder in te vullen. Klik nog wel even op 'verzenden' onderaan het formulier.
  • Geef aan wat de lengte X breedte of de oppervlakte is. LET OP: de minimale oppervlakte is 1.000 m2 en maximaal 5.000 m2.
  • Geef de beschikbare lengte x breedte of de oppervlakte aan. LET OP : kan alleen in gebieden die BUITEN het Gelders Natuur Netwerk vallen (zie link in de tekst). De oppervlakte (lengte) is minimaal 50 meter.
  • Geef de beschikbare lengte op. LET OP: minimale oppervlakte is 1000 vierkante meter.
  • Geef hieronder aan welk(e) element(en) u wilt. LET OP: minimaal 20 stuks per element (hou rekening met een plantafstand van 6-8 meter). Wanneer u een 'gat' in een bestaande laan of singel wilt dichten met jonge aanplant, dan kunnen het er minder dan 20 zijn. Voorwaarde is dan dat het totale element uit minstens 20 bomen bestaat.
  • Geef de beschikbare lengte x breedte of de oppervlakte aan. LET OP: minimaal 15 en maximaal 50 stuks (hou rekening met een plantafstand van minstens 8 meter tussen de bomen).
  • Geef de beschikbare oppervlakte aan. LET OP: de minimale oppervlakte is 300 m2. Een poel kan alleen op een lage en natte plek in het landschap worden aangelegd. Dit is vaak grondwatertrap III. Zie kaart in tekst. Voor de aanleg van een poel is een uitgewerkt plan nodig. Mocht u dat nog niet hebben, dan is het noodzakelijk dat wij deze maken. Hier zijn kosten aan verbonden. Wanneer u in het formulier aangeeft een poel te willen, zullen we eerst contact met u opnemen om de eventuele extra kosten te bespreken.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. Wilt u Landschapsnieuws niet ontvangen, verwijder dan het vinkje. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kijk ook eens op: