Plantmateriaal bestellen voor vrijwilligers

Vele meters haag en singel en tientallen boomgaarden worden jaarlijks door particuliere grondeigenaren in het landschap aangelegd dankzij onze provinciebrede plantacties zoals Heg en Houtwal of Houd de bongerd hoog. Ook vrijwilligers kunnen een nog grotere rol spelen bij de aanleg van nieuwe landschapselementen of de versterking hiervan. Omdat vrijwilligers hun werkgebied en het landschap waarin ze werken goed kennen, kunnen ze ook kansen zien voor verbetering in het landschap.

Denk bijvoorbeeld aan een plek voor een nieuwe hoogstamboomgaard, of een weiland waar een haag of solitaire boom eigenlijk thuishoort. Als de grondeigenaar meedoet, kunt u samen een plan maken waarbij de bij SLG aangesloten vrijwilligersgroepen hiervoor dan bij ons (autochtoon) plantmateriaal kunnen bestellen.
Het gaat om bijvoorbeeld bosplantsoen voor heggen, hagen en bosjes, hoogstamfruitbomen (geen collectieboomgaard), elzensingels en solitaire- of laanbomen. Heeft uw vrijwilligersgroep belangstelling? De coördinator kan zich hieronder opgeven.

De  uitdeeldag van het plantmateriaal is op vrijdag 8 december.

Aanmeldformulier
Na opgave sturen we u een formulier met een overzicht van beschikbare soorten struiken en bomen, inclusief de maatvoering en bijbehorende kosten. Hieruit kunt u samen met de grondeigenaar een keuze maken en deze bestellen. Doordat wij de bomen en struiken grootschalig inkopen is het mogelijk om op een aantrekkelijke manier actieve concrete landschapsversterking te realiseren.

Contactformulier Plantmateriaal bestellen voor vrijwilligers

Ja, ik heb belangstelling voor deze actie. Graag ontvang ik vrijblijvend het aanmeldformulier.
  • Deze actie is alleen bedoeld voor bij ons aangesloten vrijwilligersgroepen.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. Wilt u Landschapsnieuws niet ontvangen, verwijder dan het vinkje. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kijk ook eens op: