Ook vrijwilliger worden?

Landgoed_Verwolde_werkdagEr zijn vele duizenden vrijwilligers actief in het Gelderse cultuurlandschap. Zij zetten zich in voor het behoud van een stukje landschap in de eigen omgeving. Het vrijwilligerswerk is inmiddels onmisbaar. Veel plant- en diersoorten zijn afhankelijk van kleine landschapselementen zoals knotbomen, heggen, poelen en boomgaarden.
In Gelderland zijn ruim 280 groepen actief in het landschap. Bijna iedere gemeente heeft wel een actieve vrijwilligersgroep. De werkzaamheden variëren van het knotten van wilgen tot het beschermen van weidevogelnesten en van het interviewen van oudere bewoners tot het nalopen van Klompenpaden. Lees meer over de verschillende soorten vrijwilligers die bij ons zijn aangesloten.

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!

Het werk is nooit af! Wanneer u zelf de handen uit de mouwen wilt steken en een frisse neus wilt halen, dan is vrijwilligerswerk in het landschap misschien iets voor u! U kunt zelf contact opnemen met een actieve groep bij u in de buurt om te informeren naar de werkzaamheden en de mogelijkheden om aan te sluiten. Veel vrijwilligers zijn verenigd in een groep. Neem een kijkje op onze overzichtskaart. Hier kunt u inzoomen tot uw eigen omgeving. Bij iedere groep staan de contactgegevens van de coördinator aangegeven. Kijk welke groepen bij u in de buurt actief zijn op het overzicht van alle vrijwilligersgroepen. Bij ‘vrijwilligersgroepen per gemeente’ staan alle vrijwilligersgroepen per gemeente gerangschikt in een lijst.

Wat bieden wij

Wij ondersteunen de vrijwilligers door middel van cursussen en gereedschap en bieden een ongevallenverzekering. Ook organiseren we bijeenkomsten voor en met vrijwilligers en houden hen op de hoogte van nieuws en activiteiten via de vrijwilligersnieuwsbrief en onze website. Jaarlijks terugkerende bijeenkomsten zijn de coördinatorenbijeenkomst en de landelijke Natuurwerkdag (eerste zaterdag van november).

NOV lidmaatschapslogo tbv webgebruik

Wij zijn aangesloten bij Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). NOV is de belangenorganisatie binnen het vrijwilligerswerk in Nederland.

Kijk ook eens op: