Alles over gereedschap

kar_SLGWij ondersteunen vrijwilligersgroepen o.a. door het uitlenen van gereedschappen, zodat de beheerwerkzaamheden optimaal uitgevoerd kunnen worden. Het lenen van gereedschappen is gratis voor alle aangesloten vrijwilligersgroepen. We hebben een aantal gereedschapsaanhangers te leen die ideaal zijn voor het vervoeren van veel gereedschap en/of ladders. Ook deze kunnen geleend worden, een trekhaak aan de auto is wel een vereiste. Bij het lenen van gereedschap ontvangt u een gereedschapskist met een EHBO doos en de nodige informatie.

Aanvraagformulier reserveren gereedschap

Wilt u gereedschap lenen, vul dan het aanvraagformulier reserveren gereedschap in. Hierop geeft u aan welk gereedschap u wilt lenen, het gewenste aantal en wanneer u de gereedschappen op wilt halen.
Om er voor te zorgen dat alles op tijd klaar staat ontvangen we een aanvraagformulier graag minstens twee weken voor de gewenste ophaaldatum. Na ontvangst van uw aanvraag zullen we binnen 2 werkdagen reageren en aangeven of het gevraagde gereedschap beschikbaar is en vanaf wanneer het voor u klaar staat.

Langskomen en ter plekke lenen

Iedere vrijdag is het gereedschapsdepot bij ons kantoor in Rozendaal (Rosendael 2a) open en kunnen vrijwilligers tussen 10:00 en 13:00 uur langskomen om te bekijken wat er te leen is en om meteen het een en ander (zonder reservering) mee te nemen. Houd er wel rekening mee dat wanneer veel gereedschap nodig is voor een activiteit, reserveren nog steeds de meeste garantie op beschikbaarheid geeft.

Jaarrond lenen

Sommige groepen komen in aanmerking om jaarrond gereedschappen van ons te lenen. Wilt u weten of uw groep jaarrond kan lenen, ook dat kunt u aangeven op het aanvraagformulier reserveren gereedschap. Wij nemen dan contact met u op. Ook organisaties zoals Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer of Geldersch Landschap en Kasteelen lenen incidenteel gereedschap bij ons. Vragen of opmerkingen kunt u op het aanvraagformulier kwijt of mailen aan gereedschap@landschapsbeheergelderland.nl.

Overzicht gereedschap

Verschillende werkgroepen gebruiken verschillende soorten gereedschap. Hieronder vind u per werkgroep de meest gebruikte gereedschappen, zo is in één oogopslag duidelijk welke soorten gereedschap het beste passen bij de werkzaamheden. Maar we hebben nog meer gereedschappen in de loods. Laat aan ons weten wat uw activiteit is, we denken graag met u mee en adviseren u over het meest geschikte gereedschap.

– Informatie voor het onderhoud van hoogstamfruitbomen
– Informatie voor het onderhoud van knotbomen
– Informatie voor het onderhoud van poelen
– Informatie voor het onderhoud van hagen
– Informatie voor het onderhoud van singels en bosjes
– Informatie voor het onderhoud van Klompenpaden
Hier vindt u meer informatie over speciaal gereedschap voor Klompenpadvrijwilligers.

Voor het werken met bepaald soort gereedschap hebben we ook een aantal tips op een rijtje gezet:
– Informatie over het werken met ladders
– Informatie over het gebruik van spanbanden

 

Korting op gereedschap bij Heigo

HeigoVrijwilligersgroepen die graag zelf goed gereedschap en werkkleding willen aanschaffen, kunnen een aantrekkelijk korting krijgen bij Heigo. We hebben deze afspraken exclusief voor de bij ons aangesloten groepen kunnen maken. Is uw groep bij ons aangesloten, neem dan even contact met ons op en we vertellen u hoe u korting kunt krijgen.

Kijk ook eens op: