Werkgroep Oral History Gelderland: Heidenhoek, Wassinkbrink en Winkelshoek

landschapZelhem1 landschapZelhem2

Werkgroep Oral History Gelderland

De Werkgroep Oral History wordt gefaciliteerd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Stichting het Gelders Erfgoed (GE). De werkgroep bestond in 2013 uit 25 leden, die in heel Gelderland oral history interviews afnemen. In 2012 en 2013 hebben 4 werkgroepleden en 8 cursisten 16 interviews afgenomen in de buurtschappen Heidenhoek, Wassinkbrink en Winkelshoek (bij Zelhem in de gemeente Bronckhorst). Meer uitleg over oral history de andere oral history projecten van SLG en GE

Maalderij Boeijink en het leven op het platteland

De verhalen gaan over het leven op het platteland In de buurtschappen Heidenhoek, Wassinkbrink en Winkelshoek. Met name de periode 1940 tot 1960 wordt belicht. En dan kan de maalderij van Boeijink niet ontbreken. Henk Boeijink, kleinzoon van de voormalige eigenaar vertelt over de maalderij en het belang er van voor de streekbewoners.

Video’s

Meer video’s

Geniet van de verhalen

De verhalen die zijn verzameld, geven een levendig beeld van het leven in een kleine gemeenschap op het platteland van de jaren veertig – zestig. style=”color: Klik op details om meer informatie over het project te lezen en op de groene punten voor de verhalen. Tip: soms liggen verhalen dicht bij elkaar of zelfs exact op elkaar omdat ze gaan over dezelfde locatie. Zoom dan in en klik dan pas op het verhaal om de webpopup met meer informatie te krijgen. Als twee of meer verhalen precies boven op elkaar liggen, ziet u na klikken op de punt in de webpopup “(1 van 2)” en kunt u in de titelbalk op een pijltje klikken om het onderliggende verhaal te krijgen.

Kijk ook eens op: