Uitgelicht: Klompenpaden

klompenpaden_logo klien

Wandelen, dwars door de weilanden! Samen met bewoners, vrijwilligers, grondeigenaren en andere belanghebbenden ontwikkelen we Klompenpaden. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad.

Zoveel mogelijk oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkenpaden en schoolpaadjes worden met hulp van de bewoners opgespeurd en hersteld. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Voor meer informatie over de aanpak en het proces kijkt u bij meer over Klompenpaden of lees de flyer Klompenpaden.

Doet u mee?

Kijk hier voor onze lopende projecten rondom Klompenpaden. De ontwikkeling van een Klompenpad is een samenspel van vrijwilligers, lokale organisaties, gemeente en diverse grondeigenaren. Bekijk hier het filmpje over de opening van het Zandslagenpad, waarin verschillende betrokkenen aan het woord komen.

Wilt u in uw omgeving ook een Klompenpad ontwikkelen of onderhouden, bekijk dan de speciale brochure Klompenpaden of neem contact met ons op.

 

 

“Het is verrassend om je naaste omgeving op een andere manier te beleven”

Willy Raaijmakers, coördinator Engelenburgerpad

 

 

 

 

Kijk ook eens op: