Doe mee met Lievelde in het Groen (fase 2)

Lievelde

Bewoners van het buitengebied van Lievelde krijgen opnieuw de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen voor hun eigen terrein. Het gaat hierbij om beplanting die de grote landschappelijke structuren in Lievelde versterkt, zodat dieren, vogels en planten er hun leef- en voedselgebied van kunnen maken.

In 2016 is het beplantingsproject Lievelde in het Groen (fase 1) van start gegaan. Met als resultaat dat veertien bewoners afgelopen januari inheemse struiken als sleedoorn, liguster, hazelaar, knotbomen, laanbomen en hoogstamfruitbomen hebben geplant voor een mooier buitengebied van Lievelde.

Als vervolg op dit project kunnen bewoners zich aanmelden voor ‘Lievelde in het Groen (fase 2 )’. Deze tweede fase heeft als doel om grotere structuren in het landschap te realiseren, zoals bijvoorbeeld een laanbomenrij van minimaal 20 bomen, of een hoogstamfruitboomgaard van minimaal 15 stuks. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. In dit formulier staan ook de voorwaarden (minimale afmetingen) voor deelname genoemd. Na aanmelding voor deelname bekijkt de adviseur van SLG uw wensen voor beplanting en komt samen met u tot een beplantingsplan, waarmee u dit plantseizoen 2017/2018 nog aan de slag kunt. U ontvangt namelijk al dit plantseizoen uw bomen en struiken. Uiteindelijk maken we met elkaar het buitengebied van Lievelde nog fraaier!

Het project ‘Lievelde in het Groen (fase 2)’ wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Oost Gelre en de provincie Gelderland.

Zelf aan de slag
Bekijk hier de speciale documenten gebruiken die zijn ontwikkeld voor het project Lievelde in het Groen. Gebruik het schetspapier en de Fruitlijst Lievelde waarmee u zelf uw wensen voor beplanting op papier kunt zetten.

Aanmeldformulier Lievelde in het Groen (fase 2)

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor het aanleggen van landschapselementen op uw terrein. Let op de voorwaarden voor deelname. Omdat u zelf aanplant, hoeft u geen eigen bijdrage te betalen voor deelname en plantmateriaal. De velden met een * zijn verplicht. Informatie en inspiratie
  • Indien ja, geef aan wat de lengte X breedte of de oppervlakte is. LET OP: de minimale oppervlakte is 1.000 m2 en maximaal 5.000 m2.
  • LET OP: kan alleen in gebieden die BUITEN het Gelders Natuurnetwerk vallen (zie Gelders Natuurnetwerk. Zie Landschapstypenkaart.
  • Indien ja, geef de beschikbare lengte aan. De oppervlakte (lengte) is minimaal 50 meter. Hou er rekening mee dat bij een dubbele haag de rijen minimaal 50 cm uit elkaar staan.
  • LET OP: minimaal 20 stuks per element (hou rekening met een plantafstand van 6-8 meter). Wanneer u een 'gat' in een bestaande laan of singel wilt dichten met jonge aanplant, dan kunnen het er minder dan 20 zijn. Voorwaarde is dan dat het totale element uit minstens 20 bomen bestaat. Wanneer u een elzensingel wilt zal deze bestaan uit Zwarte elzen. Zie Landschapstypenkaart.
  • LET OP: minimaal 15 en maximaal 50 stuks . Bekijk deze fruitlijst voor de soorten als u op zandgrond woont. Bekijk deze fruitlijst voor de soorten als u op kleigrond woont.
  • Geef de beschikbare lengte x breedte of de oppervlakte aan. Hou rekening met een plantafstand van minstens 8 meter tussen de bomen. 8x8=64m2 per boom, dus bij 15 bomen is ongeveer 1000m2 nodig.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. Wilt u Landschapsnieuws niet ontvangen, verwijder dan het vinkje. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant