Doe mee met het beplantingsproject ‘Aerdt en Herwen in het Groen’

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Aerdt of Herwen graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Aerdt en Herwen in het groen’ op donderdag 21 september bij dorpshuis De Cluse, Marinusweg 29 in Herwen. De avond start om 20.00 uur, de koffie staat om 19.45 uur klaar. U hoort dan hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn.

Met het project ‘Aerdt en Herwen in het Groen’ wordt u dit jaar, als inwoner van het buitengebied van Aerdt en Herwen, op een eenvoudige manier de mogelijkheid aangeboden om met subsidiemogelijkheden zowel grote als kleine landschappelijke groenelementen te realiseren op uw erf, perceel of daarbuiten. Dit beplantingsproject is een wens van bewoners, voortkomend uit de bewonersprocessen Levend Landschap in Aerdt en Herwen, en mede mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Rijnwaarden en de Provincie Gelderland.

Informatiebijeenkomst op 21 september

Op de informatiebijeenkomst op 21 september vertelt een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) meer over het project. Daarnaast komt het landschap van Aerdt en Herwen aan de orde, welke beplanting hier thuishoort en hoe bewoners hun erf zelf aantrekkelijker kunnen maken voor dieren zoals vogels en vlinders. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Rijnwaarden en de provincie Gelderland.

Groenspreekuur

Na de informatiebijeenkomst vindt een ‘Groenspreekuur’ plaats op 4 oktober in dorpshuis Eensgezindheid te Aerdt en op 10 oktober in dorpshuis De Cluse te Herwen plaats. U kunt dan in een individueel gesprek uw beplantingswensen voorleggen aan een adviseur van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor uw eigen erf. U kunt zich voor dit spreekuur opgeven tijdens of na de bijeenkomst van 21 september.

In het komende plantseizoen doet SLG een gezamenlijke bestelling van plantmateriaal. Op een feestelijke uitdeeldag ontvangen deelnemers de bomen en de struiken. De combinatie van gezamenlijke inkoop en subsidiemogelijkheden zorgen ervoor dat de eigen bijdrage voor deelnemers beperkt blijft. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groen en aantrekkelijk Aerdt en Herwen.

Voorbereiden

Voor het Groenspreekuur met onze adviseur kunt u zich voorbereiden door uw eigen wensen op papier te zetten. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het project Aerdt en Herwen in het Groen. Bekijk de handreiking Aerdt en Herwen in het Groen waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten. Gebruik hierbij het schetspapier en deze fruitlijst als u op zandgrond woont, en deze fruitlijst als u op kleigrond woont.

 

Aanmelden

Heeft u belangstelling voor ‘Aerdt en Herwen in het Groen’ of wilt u meer informatie? Meldt u zich dan aan via onderstaand aanmeldformulier. Of neem contact op Christien van der Zwart van Stichting Landschapsbeheer Gelderland via 026-3537444.

Aanmeldformulier Aerdt en Herwen in het Groen

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor het project Aerdt en Herwen in het Groen. De velden met een * zijn verplicht.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. Wilt u Landschapsnieuws niet ontvangen, verwijder dan het vinkje. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant