Maak van uw erf een paradijs voor vogels, vlinders en wilde bijen in Neerijnen!

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van erfeigenaren gebruiken. Hoe kunt u rekening houden met allerlei diersoorten?

Grondeigenaren uit het buitengebied van de voormalige gemeente Neerijnen kunnen advies krijgen voor meer biodiversiteit op hun eigen erf of terrein. Een adviseur van SLG bezoekt de deelnemers en maakt samen met hen een biodiversiteitsplan. Dit plan is gericht op aanplant van streekeigen bomen en struiken en het inzaaien van meerjarige inheemse (bijen)bloemen. Het assortiment wordt afgestemd op een groot voedselaanbod aan bestuivers gedurende het gehele groeiseizoen (een lange bloeiboog). Eigenaren krijgen zaaigoed en plantmateriaal tegen een aantrekkelijke eigen bijdrage.

Dit project wordt gefinancierd door Provincie Gelderland en de gemeente Neerijnen en sluit mooi aan op de doelstelling van Bij Bewust Betuwe. Dit is een bewonersinitiatief bij u in de regio (zie hier voor meer informatie).

Kijk hier voor het overzicht van de biodiversiteitsprojecten in de gemeente Neerijnen.

Aanmeldformulier Maak van uw erf een paradijs... Neerijnen

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor een erfbezoek voor het maken van een biodiversiteitsplan. De velden met een * zijn verplicht.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. Wilt u Landschapsnieuws niet ontvangen, verwijder dan het vinkje. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Kijkje in en bij de poel

cursus hoogstamfruit

Cursus hoogstamfruit van start in Doesburg

Informatieavond Biodiversiteit in de poelen in gemeente Duiven

Doe mee aan cursus biodiversiteit in Hattem

Biodiversiteit: doe net als Hendrik Zaayer en geniet van meer vlinders, bijen en vogels

Doe mee en plant! 100.000 bomen en struiken in Gelderland

kleine klokjesbij_Peter _Eekelder

Inspiratieavond biodiversiteit op prachtig erf in Opijnen

Meer vlinders en wilde bijen in Culemborg. Helpt u mee?