Maak van uw erf een paradijs voor vogels, vlinders en wilde bijen in Neerijnen!

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van erfeigenaren gebruiken. Hoe kunt u rekening houden met allerlei diersoorten?

In de gemeente  Neerijnen kunnen grondeigenaren in het buitengebied advies krijgen voor meer biodiversiteit op hun erf of terrein. Een adviseur van SLG bezoekt de deelnemers en maakt samen met hen een biodiversiteitsplan. Dit plan is gericht op aanplant van streekeigen bomen en struiken en het inzaaien van meerjarige inheemse (bijen)bloemen. Het assortiment wordt afgestemd op een groot voedselaanbod aan bestuivers gedurende het gehele groeiseizoen (een lange bloeiboog). Eigenaren krijgen zaaigoed en plantmateriaal tegen een aantrekkelijke eigen bijdrage.

Dit project wordt gefinancierd door Provincie Gelderland en de gemeente Neerijnen en sluit mooi aan op de doelstelling van Bij Bewust Betuwe. Dit is een bewonersinitiatief bij u in de regio (zie hier voor meer informatie).

Kijk hier voor het overzicht van de biodiversiteitsprojecten in de gemeente Neerijnen.

Aanmeldformulier Maak van uw erf een paradijs... Neerijnen

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor een erfbezoek voor het maken van een biodiversiteitsplan. De velden met een * zijn verplicht.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. Wilt u Landschapsnieuws niet ontvangen, verwijder dan het vinkje. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant