Landgoed Soelen zoekt groene vrijwilligers!

Staatsbosbeheer en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) richten gezamenlijk een vrijwilligersgroep op, die gaat helpen bij het herstel en onderhoud van de hoogstamfruitbomen en de landschapselementen op landgoed Soelen. Geïnteresseerd? Kom zaterdag 3 oktober 2020 naar de publiekswerkdag voor meer informatie.

Programma

We verzamelen op 3 oktober om 10.00 uur op de parkeerplaats ‘Landgoed Soelen’, tegenover Achterstraat 60 te Zoelen. Een boswachter van Staatsbosbeheer geeft een rondleiding en vertelt over de geschiedenis en het werk op de buitenplaats. Daarna kunt u even proeven aan het vrijwilligerswerk. Om 12.15 uur staat er een eenvoudige lunch klaar voor alle deelnemers. Vervolgens vertelt Martijn Grievink van SLG hoe het vrijwilligerswerk eruitziet bij de andere Gelderse landgoed- en buitenplaatswerkgroepen. Wilt u meedoen aan deze dag? Vanwege de coronamaatregelen vragen wij u zich voor de publieksdag aan te melden. Dat kan voor 28 september a.s via onderstaand aanmeldformulier. Er geldt een maximum van 20 deelnemers. We houden ons op de publieksdag aan de RIVM richtlijnen.

Groene parel van Buren

Buitenplaatsen zijn groene parels in ons landschap met prachtige landhuizen en veel natuur. Kasteel Soelen is het hoofdgebouw van het rijksbeschermde, historische landgoed Soelen in de gemeente Buren. Op de buitenplaats liggen niet alleen prachtige bossen en weilanden maar ook een historische hoogstamboomgaard.

Vrijwilligerswerk op landgoederen en buitenplaatsen

Sinds 2012 heeft SLG meer dan dertig werkgroepen op Gelderse landgoederen & buitenplaatsen opgezet en heeft veel ervaring met het oprichten, toerusten en begeleiden van vrijwilligersgroepen.

Aanmeldformulier publiekswerkdag Landgoed Soelen

Hiermee meldt u zich aan voor de publiekswerkdag op Landgoed Soelen. De velden met een * zijn verplicht.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Vrijwilligers gezocht voor nieuwe Klompenpaden bij Hierden en Harderwijk

Bewoners welkom op startavond Klompenpad Eerbeek

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Tielerwaard

Organiseer mee met 20 jaar Natuurwerkdag

Nieuwe Klompenpaden in Elburg

Klompenpad Beekweidenpad in Voorst is open

Denk en help mee met Levend Landschap Opijnen

Nieuwe (digitale) mogelijkheden in ‘Nieuwsmail voor vrijwilligers’