Inspiratieavond voor meer biodiversiteit in Maurik

biodiversiteit

Wilt u meer vogels, wilde bijen, vlinders en amfibieën op en rond uw perceel? Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseert op dinsdag 21 juli een inspiratieavond over biodiversiteit. Deelnemers zien op een prachtige locatie in Maurik inspirerende voorbeelden hoe ze hun erf en tuin aantrekkelijker kunnen inrichten voor meer dieren. Woont u in de gemeente Buren en wilt u graag iets extra’s doen voor dierlijke bewoners op uw grond? Dan bent u van harte welkom! Er zijn geen kosten aan verbonden. Wees er snel bij want er is plek voor maximaal 15 deelnemers. Natuurlijk houden we ons tijdens deze cursus aan de voorgeschreven maatregelen ter voorkoming van coronabesmettingen.

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier.

Om verschillende redenen is de biodiversiteit sterk afgenomen, ook in Maurik. Recent onderzoek naar insecten heeft dat duidelijk laten zien. Eén van de oorzaken is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Het landelijk gebied is namelijk steeds eenvormiger geworden met weinig ruimte voor bloeiende beplanting. Gelukkig kunt u zelf iets doen voor meer biodiversiteit op uw eigen perceel. Wij geven u graag tips en inspiratie.

Praktische info

Op dinsdagavond 21 juli zijn we te gast in de tuin van Axel Messing in Maurik. In het najaar volgt een tweede inspiratiedag. De avond start om 19.00 uur en duurt tot uiterlijk 21.30 uur. Aanvullende praktische informatie ontvangt u uiterlijk een week van te voren.

Levend Landschap Maurik

Inwoners uit Maurik willen graag zelf iets doen voor meer biodiversiteit. Deze wensen zijn naar voren gebracht tijdens bewonersavonden van Levend Landschap Maurik. Levend Landschap Maurik en de inspiratiedagen worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Buren en Provincie Gelderland.

Aanmeldformulier Inspiratieavond voor meer biodiversiteit in Maurik

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor de inspiratieavond voor meer biodiversiteit in Maurik. De velden met een * zijn verplicht.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Denk en help mee met Levend Landschap Opijnen

Landschaps– en biodiversiteitsimpuls in Heumen

Nieuwe actie: Doe mee en plant 100.000 bomen en struiken in Gelderland!

Webinar wilde planten en insecten: ze horen bij elkaar

Doe mee met beplantingsproject Neder-Betuwe in het Groen

Lathyrusbij_Peter_Eekelder

Inspiratieochtenden voor meer biodiversiteit in Aalst

Start project voor meer biodiversiteit in de gemeente Nijkerk

hoogstamfruit

Meer hoogstambomen in West Betuwe