Doe mee met Hierden in het Groen!

Onder de noemer ‘Hierden in het Groen’ starten Vereniging Belangengroep Hierden, gemeente Harderwijk en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een beplantingsproject voor bewoners in het buitengebied van Hierden. Het doel is erven en kavelgrenzen in het buitengebied te voorzien van streekeigen struiken en bomen die hier landschappelijk gezien het beste passen. Resultaat is een nog aantrekkelijkere omgeving voor mens, vogels, vlinders en andere dieren. Vereniging Belangengroep Hierden, gemeente Harderwijk en SLG organiseren hierover een informatieavond op dinsdag 12 november om 20.00 uur in het Dorpshuis (Dorpshuisweg 9) te Hierden.

Deelname aan Hierden in het Groen

Inwoners van het buitengebied van Hierden die hun erf of terrein meer landschappelijke kwaliteit willen geven, kunnen meedoen aan het project ‘Hierden in het Groen’! Een persoonlijke uitnodiging aan de bewoners van dit zoekgebied is al eerder toegestuurd.
Deelname aan dit project houdt in dat deelnemers een vrijblijvend en kosteloos bezoek krijgen van een adviseur van SLG. Deze vertelt wat er mogelijk is om de natuur en het landschap op het terrein te versterken. In overleg met de bewoner(s) wordt een beplantingsplan opgesteld dat past binnen het landschapstype waarin men woont.

Een aantrekkelijke omgeving voor mens en dier

Het erf of terrein kunnen bewoners via deze eenmalige actie verfraaien met streekeigen beplanting, zoals solitaire bomen, elzenrijen, struweelhagen, een hoogstamboomgaard of een combinatie van mogelijkheden. Door aanplant van streekeigen soorten wordt een terrein aantrekkelijker voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt een erf meerwaarde wanneer er inheemse soorten staan.
Bovendien kunnen deelnemers gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden voor de aanschaf van beplanting. We hopen dat veel bewoners meedoen om het buitengebied van Hierden nog aantrekkelijker te maken voor mens en dier. Doet u mee?

Informatieavond Hierden in het Groen 12 november 2019

Programma:
• 19.45 uur – Inloop met koffie en thee
• 20.00 uur – Opening Vereniging Belangengroep Hierden
• 20.05 uur – Welkomstwoord door wethouder gemeente Harderwijk
• 20.05 uur – Presentatie streekeigen erf en beplanting door SLG
• 21.00 uur – Pauze
• 21.15 uur – Uitleg beplantingsproject en voorwaarden van deelname
• 21.30 uur – Gelegenheid tot het stellen van vragen en aanmelden voor het project
• 21.45 uur – Afsluiting

Geïnteresseerden die verhinderd zijn, maar wel mee willen doen aan dit project, kunnen zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

Het project ‘Hierden in het Groen’ wordt mede gefinancierd vanuit de subsidieregeling Landschap en biodiversiteit van de provincie Gelderland.

Aanmeldformulier Hierden in het Groen

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor het beplantingsproject Hierden in het Groen. Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt u vervolgens een vrijblijvend bezoek van onze adviseur. Samen bekijkt en bespreekt u de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via SLG. De velden met een * zijn verplicht.
 • Vul hier uw 10 cijferige telefoonnummer in zonder streepje of spatie.
  Dus bijvoorbeeld: 0612345678 of 0261234567.
 • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Ook interessant

  Steen- en kerkuilenavond in De Valk

  Plant een haag! Plantmateriaal bestellen voor vrijwilligers

  Bewoners Hattem planten bomen en struiken voor een mooier buitengebied

  Streekeigen bomen en struiken voor een mooier buitengebied Nijkerkerveen

  Biodiversiteit lééft bij deelnemers Natuurwerkdag

  Bewoners Zaltbommel planten bomen en struiken voor een mooier buitengebied

  Samen voor biodiversiteit op de Natuurwerkdag

  Cursus beheer landschapselementen Ede