Helpt u mee aan meer vlinders en wilde bijen in de gemeente Buren?

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van erfeigenaren gebruiken. Hoe kunt u rekening houden met allerlei diersoorten? Om bewoners op weg te helpen organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Buren een informatie- en inspiratieavond. Wees welkom op donderdag 16 januari in het dorpshuis aan de Sterappelhof 7 in Maurik. Aanmelden voor deze avond is niet nodig, de toegang is gratis. Het programma begint om 20.00 uur, vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar.

Project voor meer biodiversiteit in de gemeente Buren

In de gemeente Buren gaat een project van start waarbij grondeigenaren in het buitengebied advies kunnen krijgen om de biodiversiteit op hun terrein te versterken. Een adviseur van SLG maakt in overleg met de eigenaar een biodiversiteitsplan. Vanuit het project is aanschaf van beplanting en zaaigoed mogelijk met aantrekkelijke korting. Zo kunt u bijdragen aan een bloeiend bijenlandschap dat ook voor andere dieren een geschikte leefomgeving biedt. Tijdens de informatieavond hoort u de voorwaarden om mee te kunnen doen. U kunt zich tijdens de informatieavond meteen aanmelden.

Aanmelden

U kunt zich met onderstaand formulier aanmelden voor een erfbezoek met een biodiversiteitsplan door een adviseur van SLG.

Biodiversiteit onder grote druk

Om verschillende redenen is de biodiversiteit sterk afgenomen, ook in de gemeente Buren. Recent onderzoek naar insecten heeft dat duidelijk laten zien. Eén van de oorzaken is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid, doordat het landelijk gebied steeds eenvormiger is geworden met weinig ruimte voor bloeiende beplanting.
Dat bestuivers (waaronder wilde bijen) het moeilijk hebben en in aantal achteruit gaan, is nadelig voor de biodiversiteit als geheel. Veel planten zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van bestuiving door insecten. Dat geldt indirect eveneens voor de dieren die daarvan weer afhankelijk zijn. En zonder bestuivers komt uiteindelijk ook onze voedselvoorziening in gevaar! Gelukkig kunt u zelf iets doen voor meer biodiversiteit op uw eigen erf. Wij helpen u graag hierbij.

Dit project wordt gefinancierd door Provincie Gelderland en de gemeente Buren en sluit mooi aan op de doelstelling van Bij Bewust Betuwe. Dit is een bewonersinitiatief bij u in de regio (zie http://bijbewustbetuwe.nl/ voor meer informatie).

Aanmeldformulier erfbezoek en biodiversiteitsplan Buren

Ja, ik heb belangstelling voor een erfbezoek en het maken van een biodiversiteitsplan. De velden met een * zijn verplicht.
  • Vul hier uw 10 cijferige telefoonnummer in zonder streepje of spatie.
    Dus bijvoorbeeld: 0612345678 of 0261234567.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Bewoners Duiven, Groessen en Loo planten opnieuw bomen en struiken voor een mooier buitengebied

Doe mee aan de actie Houd de Bongerd Hoog in Doesburg!

Landschapsnieuws: samen aan de slag met dromen voor een mooier landschap!

Doe mee aan de actie Houd de Bongerd Hoog in West Betuwe!

Ook bewoners Emst en Vaassen planten bomen en struiken voor een mooier buitengebied

Bewoners Ederveen en De Klomp planten bomen en struiken voor een mooier buitengebied

Maak uw erf aantrekkelijker en doe mee met Dorpen in het Groen

Bewoners in Gelderland planten 1200 bomen en 122.733 struiken