Laatste ronde Groenspreekuur voor bewoners buitengebied gemeente Duiven

Bent u woonachtig in het buitengebied van de gemeente Duiven? Wilt u streekeigen bomen en struiken aanplanten op uw erf of daarbuiten? Maar weet u niet welke geschikt zijn? U kunt zich voor de laatste keer aanmelden voor het Groenspreekuur op 3 oktober waarbij een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) erfeigenaren helpt met een beplantingsplan. Het kan gaan om bomen en struiken op het erf zoals meidoorn, Gelderse roos maar ook om landschapselementen als singels, houtwallen en poelen buiten het erf. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap, maar ook vogels, vlinders, wilde bijen en planten profiteren hiervan. Meld u voor het laatste Groenspreekuur via onderstaand aanmeldformulier.

Groenspreekuur op 3 oktober 2019

Op het Groenspreekuur op donderdag 3 oktober kunnen grondeigenaren hun individuele beplantingswensen voorleggen aan adviseur Ruud Borkes van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond. Het Groenspreekuur vindt plaats tussen 13.00 en 21.00 uur in Dorpshuis Groessen, Isidorusplein 4 in Groessen. U wordt na aanmelding gebeld om het tijdstip af te spreken.

Werkwijze en voorbereiden

Voor het Groenspreekuur kunt u zich voorbereiden door uw eigen wensen op papier te zetten. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het project Duiven, Groessen en Loo in het Groen.
Bekijk de handreiking waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten.
Gebruik hierbij het schetspapier en deze fruitlijst als u op zandgrond woont. Woont u op kleigrond, gebruik dan deze fruitlijst.

Duiven, Groessen en Loo in het Groen

Het Groenspreekuur is kostenloos en komt voort uit het beplantingsproject ‘Duiven, Groessen en Loo in het Groen’. De afgelopen twee jaar zijn er in dit project door de bewoners al meer dan 21.000 stuks streekeigen bomen en struiken geplant op eigen terrein. Door gebruik te maken van streekeigen soorten wordt het landschap aantrekkelijker voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt het perceel en het omliggende landschap meerwaarde wanneer er inheemse plantsoorten staan.

Plantdag

Op basis van alle individuele beplantingsplannen wordt een gezamenlijke bestelling gedaan. Deelnemers ontvangen tijdens een feestelijke plantdag hun bomen en struiken. De combinatie van gezamenlijke inkoop en de subsidie maakt dat de eigen bijdrage beperkt kan blijven. Na de plantdag zal het buitengebied van Duiven nog meer landschappelijk zichtbaar versterkt en verfraaid zijn.

Aanmeldformulier Groenspreekuur Duiven in het Groen

Hiermee meldt u zich aan voor het Groenspreekuur van het project Duiven in het Groen. U wordt na aanmelding gebeld om het tijdstip af te spreken De velden met een * zijn verplicht.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Ook interessant

Doe mee met Ederveen – De Klomp in het Groen

Herstel het Achterhoekse coulissenlandschap en plant schaduwbomen voor vee

Klimaatslim landschapsbeheer

Doe mee en plant! 100.000 bomen en struiken in Gelderland

hoogstamfruit

Groene Opgave Waardevol Brummen

Landschapsimpuls Emst-Vaassen voor aansluiting van erf en landschap

Landschapsversterking Nijkerkerveen voor aansluiting van erf en landschap

Doe mee met Stokkum in het Groen (fase 2)