Groene ambtenaren geslaagd voor cursus Ecologisch beheer

Woensdag 9 oktober jl. was de afronding van de meerdaagse cursus Ecologisch beheer voor de groene ambtenaren in de Betuwe. Deelnemers van de gemeenten West Betuwe, Culemborg, Buren, Neder-Betuwe, het Waterschap Rivierenland en de AVRI hebben met veel enthousiasme diverse mogelijkheden verkend om méér biodiversiteit te krijgen in de Betuwe.

Gedurende de cursus hebben diverse deskundigen van onder meer de Vlinderstichting, Groene Cirkel Bijenlandschap en Biodivers hun kennis en ervaringen gedeeld.
Met deze cursus hebben we ruim twintig enthousiaste ambassadeurs voor biodiversiteit erbij. Duidelijk is dat er ook bestuurlijk en politiek draagvlak moet zijn om ons eigen Betuwe Bijenlandschap te realiseren.

In opdracht van Bij Bewust Betuwe heeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) de meerdaagse cursus georganiseerd. Met deze cursus bieden Bij Bewust Betuwe en SLG de mensen die dagelijks in het groen werkzaam zijn, praktische kennis en ervaring aan over biodiversiteit in de openbare ruimte.

Ook interessant

Helpt u mee aan meer vlinders en wilde bijen in de gemeente Buren?

Landschapsnieuws: samen aan de slag met dromen voor een mooier landschap!

Bewoners in Gelderland planten 1200 bomen en 122.733 struiken

Doe mee aan het beplantingsproject ‘Lingewaard in ’t groen’

slobkousbij_Peter_Eekelder

Bewoners Culemborg maken van hun tuin, balkon en erf een paradijs voor wilde bijen en vlinders

Steen- en kerkuilenavond in De Valk

Plant een haag! Plantmateriaal bestellen voor vrijwilligers

Streekeigen bomen en struiken voor een mooier buitengebied Nijkerkerveen