Groene ambtenaren geslaagd voor cursus Ecologisch beheer

Woensdag 9 oktober jl. was de afronding van de meerdaagse cursus Ecologisch beheer voor de groene ambtenaren in de Betuwe. Deelnemers van de gemeenten West Betuwe, Culemborg, Buren, Neder-Betuwe, het Waterschap Rivierenland en de AVRI hebben met veel enthousiasme diverse mogelijkheden verkend om méér biodiversiteit te krijgen in de Betuwe.

Gedurende de cursus hebben diverse deskundigen van onder meer de Vlinderstichting, Groene Cirkel Bijenlandschap en Biodivers hun kennis en ervaringen gedeeld.
Met deze cursus hebben we ruim twintig enthousiaste ambassadeurs voor biodiversiteit erbij. Duidelijk is dat er ook bestuurlijk en politiek draagvlak moet zijn om ons eigen Betuwe Bijenlandschap te realiseren.

In opdracht van Bij Bewust Betuwe heeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) de meerdaagse cursus georganiseerd. Met deze cursus bieden Bij Bewust Betuwe en SLG de mensen die dagelijks in het groen werkzaam zijn, praktische kennis en ervaring aan over biodiversiteit in de openbare ruimte.

Ook interessant

Bewoners Barneveld planten streekeigen bomen en struiken voor een mooier buitengebied

Word ook een patrijzenteller en meld je aan voor de cursus

hoogstamfruit

Collectieboomgaarden; help mee oude rassen in stand te houden

Lichtpuntjes in wintereditie Landschapsnieuws

slobkousbij_Peter_Eekelder

Webinar over biodiversiteit in Wageningen op 21 januari

Doe als Beitske, plant bomen en struiken voor bijen, vlinders en vogels

Bewoners regio Rivierengebied en Achterhoek planten houtsingels en schaduwbomen

Succesvolle actie: Doe mee en plant 100.000 bomen en struiken in Gelderland!