Groene ambtenaren geslaagd voor cursus Ecologisch beheer

Woensdag 9 oktober jl. was de afronding van de meerdaagse cursus Ecologisch beheer voor de groene ambtenaren in de Betuwe. Deelnemers van de gemeenten West Betuwe, Culemborg, Buren, Neder-Betuwe, het Waterschap Rivierenland en de AVRI hebben met veel enthousiasme diverse mogelijkheden verkend om méér biodiversiteit te krijgen in de Betuwe.

Gedurende de cursus hebben diverse deskundigen van onder meer de Vlinderstichting, Groene Cirkel Bijenlandschap en Biodivers hun kennis en ervaringen gedeeld.
Met deze cursus hebben we ruim twintig enthousiaste ambassadeurs voor biodiversiteit erbij. Duidelijk is dat er ook bestuurlijk en politiek draagvlak moet zijn om ons eigen Betuwe Bijenlandschap te realiseren.

In opdracht van Bij Bewust Betuwe heeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) de meerdaagse cursus georganiseerd. Met deze cursus bieden Bij Bewust Betuwe en SLG de mensen die dagelijks in het groen werkzaam zijn, praktische kennis en ervaring aan over biodiversiteit in de openbare ruimte.

Ook interessant

Themabijeenkomst Biodiversiteit in Buren

Kijkje in en bij de poel

cursus hoogstamfruit

Cursus hoogstamfruit van start in Doesburg

Informatieavond Biodiversiteit in de poelen in gemeente Duiven

Doe mee aan cursus biodiversiteit in Hattem

Biodiversiteit: doe net als Hendrik Zaayer en geniet van meer vlinders, bijen en vogels

Doe mee en plant! 100.000 bomen en struiken in Gelderland

kleine klokjesbij_Peter _Eekelder

Inspiratieavond biodiversiteit op prachtig erf in Opijnen