Gemeente Harderwijk

Samen maken we het landschap! We voeren projecten uit met bewoners, vrijwilligersgroepen zijn actief en wandelaars genieten van de Klompenpaden. Welke projecten zijn in uitvoering of worden verwacht? Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten, vrijwilligersgroepen en Klompenpaden in deze gemeente.

Nu in uitvoering

  1. Beleidsuitvoering ondersteuning Landschapsregeling 2019-2023
    Wij ondersteunen en adviseren de gemeente Harderwijk met hun beleidsuitvoering voor de nieuwe Landschapsregeling.

Wordt verwacht

  1. Hierden in het Groen
    In Hierden krijgen bewoners de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijker te maken.

Afgerond

  1. Randmeerroutes
    In de gemeente Harderwijk is een wandeling over historische paden rond het dorp Hierden en het buurtschap Frankrijk ontwikkeld.

Op dit moment hebben wij geen projecten in de gemeente Harderwijk

Vrijwilligerswerk

Er zijn vele duizenden vrijwilligers actief in het Gelderse cultuurlandschap. Zij zetten zich in voor het behoud van een stukje landschap in de eigen omgeving. Bijna iedere gemeente heeft wel een actieve vrijwilligersgroep. De werkzaamheden variëren van het knotten van wilgen tot het beschermen van weidevogelnesten en snoeien van hoogstamfruit tot het nalopen van Klompenpaden. U kunt altijd een keertje vrijblijvend mee doen. Neem een kijkje op de overzichtskaart van Gelderland en zoom in op uw omgeving of bekijk welke groepen actief zijn in uw gemeente:

Natuurtuin Harderwijk

 

Kijk ook eens op: