Gemeente Ermelo

Samen maken we het landschap! We voeren projecten uit met bewoners, vrijwilligersgroepen zijn actief en wandelaars genieten van de Klompenpaden. Welke projecten zijn in uitvoering of worden verwacht? Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten, vrijwilligersgroepen en Klompenpaden in deze gemeente.

In uitvoering

 1. Ontwikkeling Klompenpad Staverden-Speuld
  Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad. Zoveel mogelijk oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkenpaden en schoolpaadjes worden met hulp van de bewoners opgespeurd en hersteld. Lees meer over Klompenpaden.  De ontwikkeling van het Klompenpad Staverden-Speuld is gestart in het najaar van 2018, de opening wordt verwacht in 2020.

Afgerond

 1. Beleidsondersteuning Landschapsontwikkelingsplan Ermelo-Putten
  Beleidsondersteuning van de gemeente Ermelo met het Landschapsontwikkelingsplan Ermelo-Putten.
 2. Dorpen in het groen Horst en Telgt
  Bewoners kregen de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijker te maken in het Dorpen in het Groen Horst en Telgt project.
 3. Klompenpad en Foodwalk in de gemeente Ermelo
  Het Pelserpad is niet alleen Klompenpad, maar ook een Klompenpad Food! Voor de routebeschrijving kijkt u op de Klompenpadenwebsite.

 


Scroll naar boven voor projecten in de gemeente Ermelo

Vrijwilligerswerk

Er zijn vele duizenden vrijwilligers actief in het Gelderse cultuurlandschap. Zij zetten zich in voor het behoud van een stukje landschap in de eigen omgeving. Bijna iedere gemeente heeft wel een actieve vrijwilligersgroep. De werkzaamheden variëren van het knotten van wilgen tot het beschermen van weidevogelnesten en snoeien van hoogstamfruit tot het nalopen van Klompenpaden. U kunt altijd een keertje vrijblijvend mee doen. Neem een kijkje op de overzichtskaart van Gelderland en zoom in op uw omgeving of bekijk welke groepen actief zijn in uw gemeente:

Heidehippers
Klompenpadwerkgroep Pelserpad
KNNV Noordwest Veluwe

Klompenpaden

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad. Zoveel mogelijk oude voetpaadjes zoals jaagpaden, kerkenpaden en schoolpaadjes worden met hulp van de bewoners opgespeurd en hersteld. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. De routes zijn te lopen via de folder (te koop bij aangegeven verkooppunten), via de kaart die u kunt uitprinten en via de gratis app voor tablet en telefoon. Lees meer over Klompenpaden of bekijk de Klompenpaden in uw gemeente:

Pelserpad

Kijk ook eens op: