Geld beschikbaar voor groene vrijwilligersinitiatieven

Wil jij samen met je groep iets extra’s doen voor natuur, groen en landschap? Er is ook dit jaar weer geld beschikbaar voor groene vrijwilligersinitiatieven die zich nog meer willen inzetten voor hun leefomgeving. Deze financiële bijdrage is bedoeld voor het aanleggen, beheren of verbeteren van de kwaliteit van natuur, groen of landschap door vrijwilligers. Denk bijvoorbeeld aan het aanplanten van een buurtboomgaard met verschillende hoogstamfruitrassen. Of heb je misschien ideeën voor de aanleg van een educatieve tuin? Aan de hand van verschillende inheemse planten en struiken vertel je het verhaal over biodiversiteit aan schoolkinderen. Of wat dacht je van een reeks banken op één van de Klompenpaden, zodat wandelaars ook mijmerend op een bankje kunnen genieten van de verschillende sferen in het boerenland. Kortom, een mooie kans om samen nog meer landschapswinst te behalen!

In 2019 is een financiële bijdrage toegekend aan deze 25 vrijwilligersinitiatieven.

Aanleg of beheer van natuur, groen of landschap

Wat valt WEL onder deze financiële bijdrage:

1. Het planten van bomen, struiken en planten
2. Het geschikt maken van een terrein zodat er zich planten of dieren kunnen vestigen
3. Snoeien, maaien en dunnen
4. Het plaatsen van houten zitbankjes

Wat valt er NIET onder deze financiële bijdrage:

1. Aanschaf van gereedschappen/ machines
2. Aankoop van onroerende goederen
3. Waardedaling van grond of opbrengstderving
4. Gebouwen of inrichting daarvan

Welk bedrag kan ik aanvragen?

De hoogte van de financiële bijdrage is minimaal €500 en maximaal €5.000 euro. Als aanvrager doet u een eigen bijdrage van tenminste 35%, bovenop het aangevraagde bedrag.

Rekenvoorbeeld: U vraagt bij SLG € 1.000 aan. Dan geldt een eigen bijdrage van 35% van € 1.000. Dat betekent dat u € 350 moet financieren vanuit eigen financiële middelen of een andere bron. Dit bedrag kunt u optellen bij het aangevraagde bedrag. In totaal zal u dan € 1.350 kunnen besteden aan uw initiatief.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) heeft subsidie van de provincie Gelderland toegezegd gekregen, waarmee zij geldbedragen tot een maximum van € 5.000 beschikbaar kan stellen aan initiatieven van vrijwilligers om natuur, groen of landschap aan te leggen of te beheren.

Aanvraagprocedure

 • Een aanvraag kan ingediend worden, zolang het financiële plafond van de regeling niet bereikt is.
 • Aanvragen worden in behandeling genomen als de aanvraag volledig is en aan de voorwaarden wordt voldaan. Klik hier voor de voorwaarden.
 • De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. U ontvangt na uiterlijk 3 weken bericht per email.
 • In totaal is vanuit de provincie €40.000,- beschikbaar voor deze subsidieregeling. Initiatieven kunnen één keer aanspraak maken op een geldbedrag.
 • Via de email ontvangt u bericht of wij besloten hebben u een financiële bijdrage te geven en zo ja, hoe hoog het bedrag is.
 • Het is mogelijk dat wij aanvullende informatie nodig hebben, om uw aanvraag goed te kunnen beoordelen. Wij nemen dan contact met u op.
 • U kan de financiële bijdrage aanvragen via het aanvraagformulier:

Aanvraagformulier Financiële bijdrage voor groene initiatieven 2020

Ja, ik heb belangstelling voor deze financiële bijdrage.
 • Voor en achternaam
 • Voor- en achternaam
 • De initiatiefgroep dient zelf tenminste een financiële bijdrage te leveren van 35% bovenop het verstrekte subsidiebedrag.
 • Bijvoorbeeld het aantal stuks bomen dat je plant, bankjes die je plaatst etc.
 • Geef zoveel mogelijk informatie over de locatie van het initiatief. Bijvoorbeeld adres, postcode en plaats, kadastrale gegevens en indien van toepassing de oppervlakte
 • Bijvoorbeeld van de locatie of van een plantekening van het initiatief
 • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Succesvolle webinars over biodiversiteit 

Vrijwilligers gezocht voor nieuwe Klompenpaden bij Hierden en Harderwijk

Bewoners welkom op startavond Klompenpad Eerbeek

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Tielerwaard

Landgoed Soelen zoekt groene vrijwilligers!

Organiseer mee met 20 jaar Natuurwerkdag

Nieuwe Klompenpaden in Elburg

Klompenpad Beekweidenpad in Voorst is open