Onze boeken

De volgende boeken zijn tot stand gekomen in onze projecten:

Gelderse verhalen van boeren, burgers en buitenlui

Voorkant Gelderse verhalen van boerenWat voor gevolgen had de komst van trekkers, prikkeldraad en kunstmest voor het leven op het boerenerf en platteland? Het boek ‘Gelderse verhalen van boeren, burgers en buitenlui, 70 jaar plattelandsgeschiedenis’ beschrijft de ontwikkelingen in de landbouw in de jaren ’40, ’50 en ’60.
De vrijwilligers van de Werkgroep Oral History Gelderland hebben boeren, loonwerkers, pachters en hun vrouwen geïnterviewd en gefotografeerd.

Uitgeverij Nabij Producties, ISBN: 978-94-92055-23-1. Het boek is online te koop. Prijs: € 27,50.

 

50 Klompenpaden

boek 50 klompenpadenVorig jaar werd een boek over de eerste 50 Klompenpaden aangekondigd en de initiatiefnemer Wim Huijser gaf daarvan een voorproefje op de vrijwilligersdag 2014. Met een expositie in Museum Nairac is afgelopen zomer het verschijnen van het boek gevierd. Vanwege het succes is in het najaar van 2015 al een herdruk verschenen. Iedere vrijwilligersgroep die in het boek besproken wordt, heeft een exemplaar ontvangen.

Te bestellen bij Uitgeverij Blauwdruk, ISBN 978-90-75271-86-7. Prijs: € 15,00.

 

 Verhalen over landgoed Hackfort

2 breed voorkant oral history boekHet boek over landgoed Hackfort bevat oral history verhalen over de omgang van bewoners van landgoed Hackfort met de inmiddels uitgestorven tak van de familie van Westerholt, die landgoed Hackfort in bezit had. Deze oral history verhalen zijn verzameld door interview vrijwilligers Werkgroep Oral History Gelderland.

Te bestellen bij Uitgeverij Blauwdruk, ISBN 978-90-75271-928. Prijs: € 24,90.

 

Verhalen over landgoederen en buitenplaatsen in Gelderland

20121114_omslagEigenaren, kamermeisjes, pachters, bosbazen en anderen. Ze vertellen openhartig over hun leven op een Gelderse buitenplaats of landgoed. Deze verhalen zijn verzameld en gebundeld in een bijzonder boek; Verhalen over landgoederen en buitenplaatsen in Gelderland. De verhalen zijn opgetekend door vrijwilligers van de Werkgroep Oral History Gelderland. Lees meer.

Te bestellen bij Uitgeverij Blauwdruk, ISBN: 978-90-75271-61-4. Prijs: € 24,90.

 

omslag_boekje_InDienstIn Dienst

Onlangs is het boekje ´In Dienst´ verschenen. In dit boekje staan Oral History verhalen over het militaire leven in Gelderland. De verhalen gaan onder andere over dienstplicht, werk voor Defensie en Bescherming Bevolking. Het boekje is het resultaat van een project van Gelders Ergoed en ons. Het is te bestellen voor €12,- (incl. verzendkosten) via info@landschapsbeheergelderland.nl.

 

Van Hoenderik tot Heerepeer

brochure-hoenderikEen groep opgeleide vrijwilligers heeft in totaal 27 verhalen opgetekend van landarbeiders en boeren die vroeger hun brood in het fruit verdienden. Dit heeft mooie verhalen opgeleverd over gele Californische pap, armoede en welvaart in de fruitteelt, melige Notarisappels, hard werken en natuurlijk de pluk. Het boekje heeft 120 pagina’s en is te bestellen voor € 12,-, (inclusief verzendkosten) via info@landschapsbeheergelderland.nl.

Iets leren over hoogstamfruit?

Het Handboek Hoogstamfruit wordt gebruikt bij onze cursussen Hoogstamfruit. Dit is een uitgebreid handboek waarin over hoogstamfruit. Wilt u uw kennis over hoogstamfruit testen en op een eenvoudige manier uitbreiden? Ga dan naar het digitale E-zine hoogstamfruitboomgaarden van Landschap Overijssel.
– Handboek Hoogstamfruit 
– E-zine hoogstamfruitboomgaarden

Kijk ook eens op: