Maak uw erf aantrekkelijker en doe mee met Dorpen in het Groen (Est, Heesselt, Hellouw, Neerijnen, Opijnen, Ophemert, Tuil, Varik en Waardenburg)

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Est, Neerijnen, Ophemert en Varik-Heesselt graag hoogstamfruitbomen, fraaie haag of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u uw erf aantrekkelijker maken voor vogels, vlinders, egels en andere dieren? Doe dan mee aan het beplantingsproject ‘Dorpen in ’t groen’. Door aanplant van inheemse bomen en struiken wordt een terrein weer aantrekkelijk voor allerlei diersoorten. De sleedoorn/hondsroos/gelderse roos bijvoorbeeld bloeit in het voorjaar en geeft voedsel voor wilde bijen en in het najaar komen de bessen waar vogels van smullen.

Wegens succes is aanmelden helaas niet meer mogelijk.

Deelname aan het project

Via dit project kunnen inwoners van het buitengebied van Est, Hellouw, Neerijnen, Opijnen, Ophemert, Tuil, Varik-Heesselt en Waardenburg op hun erf of perceel met subsidie bomen, knotwilgen, elzenrijen, struweelhagen en hoogstambomen aanplanten. Geïnteresseerden grondeigenaren kunnen een vrijblijvend en kosteloos bezoek krijgen van een adviseur van SLG. Deze vertelt wat er mogelijk is om de biodiversiteit en het landschap op hun terrein te versterken. In overleg met grondeigenaar wordt een beplantingsplan opgesteld dat past binnen het landschapstype waarin men woont. De combinatie van gezamenlijke inkoop en subsidiemogelijkheden zorgen ervoor dat de eigen bijdrage voor deelnemers beperkt blijft. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groenere en aantrekkelijkere gemeente.

Voorbereiden

Voor het erfbezoek kunt u zich voorbereiden door uw eigen wensen op papier te zetten. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het project Dorpen in het Groen (Neerijnen, Ophemert, Est, Varik en Heesselt).
Bekijk de handreiking waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten.
Gebruik hierbij het schetspapier en deze fruitlijst.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente West Betuwe en provincie Gelderland.

 

Ook interessant

Landschaps– en biodiversiteitsimpuls in Heumen

Nieuwe actie: Doe mee en plant 100.000 bomen en struiken in Gelderland!

Doe mee met beplantingsproject Neder-Betuwe in het Groen

Start project voor meer biodiversiteit in de gemeente Nijkerk

Beplantingsactie Angerlo en Babberich

hoogstamfruit

Meer hoogstambomen in West Betuwe

Doe ook mee met het beplantingsproject Eerbeek in het Groen

Doe ook mee met beplantingsproject Dorpen in het Groen (Asperen, Heukelum en Spijk)