Doe mee met het beplantingsproject Dorpen in het Groen (Neerijnen, Est, Varik en Heesselt)

Hoe behouden en versterken we het groen in en rondom Neerijnen, Est, Varik en Heesselt? Over die vraag buigen de werkgroepen van het project Levend Landschap zich samen met inwoners en grondeigenaren. Op 18 oktober organiseren de werkgroepen de avond ‘Dorpen in het Groen’. Inwoners worden geïnformeerd over de plannen. Daarnaast adviseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) over vergroening van de woonomgeving. De avond start om 20.00 uur in het dorpshuis in Est.

Beplantingsproject

In 2018 zijn de dorpstafels van Neerijnen, Est, Varik en Heesselt onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland gestart met het project Levend Landschap. Deze projecten hebben geleid tot het ontstaan van werkgroepen. Deze werkgroepen hebben allerlei ideeën, maar wat kunnen inwoners zelf doen? Stichting Landschapsbeheer Gelderland adviseert over het groen dat thuishoort in het landschap. Ook geven zij inwoners praktische tips om zelf aan de slag te gaan met beplanting, zowel in de kernen als in het buitengebied. Via het project ‘Dorpen in het Groen’ is het voor inwoners mogelijk kosteloos een beplantingsadvies te krijgen en de planten voordelig aan te schaffen. Dat kan tijdens een bezoek aan het Groenspreekuur. Doet u mee?

Groenspreekuur

Tijdens het Groenspreekuur krijgt u deskundig advies. Om u persoonlijk te woord te kunnen staan tijdens het Groenspreekuur is het noodzakelijk hiervoor een afspraak te maken met Bo Koning van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Dat kan via onderstaand aanmeldformulier.

Na het Groenspreekuur wordt uw schets verwerkt tot een beplantingsplan inclusief begroting. Na akkoord met u als eigenaar wordt de bestelling gedaan van het benodigde plantmateriaal. Voor de uitgewerkte plannen komt er een feestelijke uitdeeldag waar u uw plantmateriaal inclusief de aanplantinstructies ontvangt.

Groenspreekuur: 1 november, Dorpshuis Est & 12 november, Dorpshuis Toevershof, Varik.

Werkwijze en voorbereiden

Voor het Groenspreekuur kunt u zich voorbereiden door uw eigen wensen op papier te zetten. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het project Dorpen in het Groen (Neerijnen, Est, Varik en Heesselt).
Bekijk de handreiking waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten.
Gebruik hierbij het schetspapier en deze fruitlijst.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente West Betuwe en provincie Gelderland.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het Groenspreekuur van het beplantingsproject Dorpen in het Groen via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmeldformulier Dorpen in het Groen (Neerijnen, Est, Varik en Heesselt)

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor het project Dorpen in het Groen. De velden met een * zijn verplicht.
  • Vul hier uw 10 cijferige telefoonnummer in zonder streepje of spatie.
    Dus bijvoorbeeld: 0612345678 of 0261234567.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Doe mee met Garderen in het Groen

Doe mee met Ederveen – De Klomp in het Groen

Laatste ronde Groenspreekuur voor bewoners buitengebied gemeente Duiven

Herstel het Achterhoekse coulissenlandschap en plant schaduwbomen voor vee

Klimaatslim landschapsbeheer

Doe mee en plant! 100.000 bomen en struiken in Gelderland

hoogstamfruit

Groene Opgave Waardevol Brummen

Landschapsimpuls Emst-Vaassen voor aansluiting van erf en landschap