Doe mee met Poederoijen en Brakel in het Groen

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Poederoijen en Brakel graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Poederoijen en Brakel in het Groen’ op dinsdag 15 mei om 19.30 uur in het Dorpshuis Podarwic, Burgemeester Posweg 1 in Poederoijen. De inloop is vanaf 19.15 uur. Dorpsraad Poederoijen, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en gemeente Zaltbommel nodigen jong en oud uit om mee te doen. Iedereen is van harte welkom!

Groene karakter versterken

In 2016 is in Poederoijen en Brakel onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het project “Levend Landschap”. Tijdens het dorpsproces zijn tal van ideeën verzameld om Poederoijen en Brakel en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer groen in het landschap. Hierbij kunt u denken aan hagen, heggen, hoogstamboomgaarden of bomen die passen in het landschap. Binnenkort start hiervoor het beplantingsproject ‘Poederoijen en Brakel in het Groen’.

Informatiebijeenkomst op 15 mei

Tijdens de informatiebijeenkomst op 15 mei geeft SLG een presentatie over hoe het landschap in en rond Brakel en Poederoijen is opgebouwd. Aan de orde komen ook de cultuurhistorie en de landschappelijke inpassing van erven en bedrijven. Daarna volgt uitleg over het project en krijgen bewoners tips om het erf diervriendelijk te maken voor meer vlinders en vogels. De avond wordt geopend door de Dorpsraad Poederoijen.

Vrijblijvend bezoek van adviseur

Wilt u meedoen? Onze adviseur komt graag bij u langs. Deze stelt kosteloos en in overleg met u een (erf)beplantingsplan op. Op grond van dit beplantingsplan wordt plantmateriaal besteld tegen sterk gereduceerd tarief. In het najaar van 2018 volgt een ‘uitdeeldag’ waarop u de benodigde beplanting kunt afhalen. Uw erf en omgeving kunt u via deze actie verfraaien met landschappelijk passende beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, singel, hoogstamfruitbomen of een combinatie van mogelijkheden. Op die manier bouwt u mee aan een mooier en groener landschap. Vogels en andere dieren zullen dankbaar gebruik maken van de nieuwe struiken en bomen.

Voorbereiden en zelf een plan maken

Wilt u zelf al een aanzet voor een beplantingsplan maken? Lees dan eerst deze handreiking beplantingsplan Brakel en Poederoijen. Hierin vindt u alle stappen om tot een plan te komen.

Overige hulpmiddelen:

–  De fruitrassenlijst Brakel en Poederoijen. Kijk in de fruitlijst welke fruitrassen geschikt zijn voor uw gebied.
Schetspapier Brakel en Poederoijen in het Groen. Schets uw ideeën voor een beplantingsplan op dit papier.
– Informatiebladen over aanleg en beheer van landschapselementen zoals een haag of hoogstamfruitboom.
– Instructiefilmpjes. In 11 korte instructiefilms leren Jaap en Lex u alles over het aanplanten en onderhouden van uw kleine landschapselementen.

Belangstelling?

Heeft u belangstelling voor het project en wilt u vrijblijvend een bezoek van onze adviseur of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Saskia Bemer, adviseur bij SLG, via 026 – 3537444 of meld u direct aan met onderstaand formulier. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaltbommel en de provincie Gelderland.

Aanmeldformulier Poederoijen en Brakel in het Groen

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor het project Poederoijen en Brakel in het Groen. De velden met een * zijn verplicht.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. Wilt u Landschapsnieuws niet ontvangen, verwijder dan het vinkje. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant