Doe mee met Garderen in het Groen

Onder de noemer ‘Garderen in het Groen’ starten Plaatselijk Belang Garderen, gemeente Barneveld en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een beplantingsproject voor bewoners in het buitengebied van Garderen. Het doel is erven en kavelgrenzen in het buitengebied te voorzien van streekeigen struiken en bomen die hier landschappelijk gezien het beste passen. Plaatselijk Belang Garderen, gemeente Barneveld en SLG organiseren hierover een informatieavond op dinsdag 15 oktober om 20.00 uur bij Boerderij het Molentje, Apeldoornsestraat 193 te Garderen.

Deelname aan Garderen in het Groen

Inwoners van het buitengebied van Garderen die hun erf of terrein meer landschappelijke kwaliteit willen geven, kunnen meedoen aan het project ‘Garderen in het Groen’! Een persoonlijke uitnodiging aan de bewoners van dit zoekgebied is toegestuurd.
Deelname aan dit project houdt in dat deelnemers een vrijblijvend bezoek krijgen van een adviseur van SLG. Deze vertelt wat er mogelijk is om de natuur en het landschap op het terrein te versterken. In overleg met de bewoner(s) wordt een beplantingsplan opgesteld dat past binnen het landschapstype waarin men woont. Het erf of terrein kunnen bewoners via deze eenmalige actie verfraaien met streekeigen beplanting, zoals solitaire bomen, elzenrijen, struweelhagen, een hoogstamboomgaard of een combinatie van mogelijkheden. Door aanplant van streekeigen soorten wordt een terrein aantrekkelijker voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt een erf meerwaarde wanneer er inheemse soorten staan.
Bovendien kunnen deelnemers gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden. We hopen dat veel bewoners meedoen om het buitengebied van Garderen nog aantrekkelijker te maken, voor mens en dier.

Programma informatieavond Garderen in het Groen 15 oktober 2019

• 19.45 uur Inloop met koffie en thee
• 20.00 uur Opening Plaatselijk Belang Garderen
• 20.05 uur Welkomstwoord door gemeente Barneveld
• 20.05 uur Presentatie streekeigen erf en beplanting
• 21.00 uur Pauze
• 21.15 uur Uitleg beplantingsproject en voorwaarden
• 21.30 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen en aanmelden voor het project
• 21.45 uur Afsluiting

Geïnteresseerden die verhinderd zijn, maar wel mee willen doen aan dit project, kunnen zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

Het project ‘Garderen in het Groen’ wordt mede gefinancierd vanuit de subsidieregeling Landschap en Landgoederen van de provincie Gelderland.

Aanmeldformulier Garderen in het Groen

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor het beplantingsproject Garderen in het Groen. Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt u vervolgens een vrijblijvend bezoek van onze adviseur. Samen bekijkt en bespreekt u de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via SLG. De velden met een * zijn verplicht.
  • Vul hier uw 10 cijferige telefoonnummer in zonder streepje of spatie.
    Dus bijvoorbeeld: 0612345678 of 0261234567.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Doe mee met het beplantingsproject Dorpen in het Groen (Neerijnen, Est, Varik en Heesselt)

Doe mee met Ederveen – De Klomp in het Groen

Laatste ronde Groenspreekuur voor bewoners buitengebied gemeente Duiven

Herstel het Achterhoekse coulissenlandschap en plant schaduwbomen voor vee

Klimaatslim landschapsbeheer

Doe mee en plant! 100.000 bomen en struiken in Gelderland

hoogstamfruit

Groene Opgave Waardevol Brummen

Landschapsimpuls Emst-Vaassen voor aansluiting van erf en landschap