Doe mee aan het beplantingsproject ‘Lingewaard in ’t groen’

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Lingewaard graag hoogstamfruitbomen, fraaie haag of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u uw erf aantrekkelijker maken voor vogels, vlinders, egels en andere dieren? Doe dan mee aan het beplantingsproject ‘Lingewaard in ’t groen’.

Inmiddels zijn er voldoende aanmeldingen binnen voor dit jaar. We zijn blij met de grote belangstelling. U kunt zich nog wel aanmelden  maar dan voor 2021.  Let op: U kunt niet aan het beplantingsproject meedoen als u een bouwperceel heeft waarvoor al sprake is van deelname aan de functieveranderingsregeling.

Deelname aan het project

Via dit project kunnen inwoners op hun erf of perceel met subsidie bomen, knotwilgen, elzenrijen, struweelhagen en hoogstambomen aanplanten en/of voedselaanbod en schuil- en nestgelegenheid voor diersoorten vergroten. Belangstellenden kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor het project via onderstaand  aanmeldformulier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Freek Aalbers van SLG, bereikbaar op tel.nr. 026 – 3537444 of per e-mail of met Marjo Hendriks van de werkgroep Natuur en Recreatie via 06 – 57786004 of per e-mail.

Individueel gesprek

Deelnemers kunnen aan de hand van een beplantingshandleiding zelf aan de slag om een inrichtingsschets voor hun erf of perceel te maken. In een vrijblijvend en kosteloos individueel gesprek kunnen deelnemers hun beplantingswensen voorleggen aan een adviseur van SLG met als resultaat een beplantings- of biodiversiteitsplan dat past binnen het landschapstype waarin men woont. Naar verwachting doet SLG medio februari 2020 een gezamenlijke bestelling van plantmateriaal en ontvangen de deelnemers de bomen en de struiken tijdens een feestelijke uitdeeldag in de omgeving van Haalderen. De combinatie van gezamenlijke inkoop en subsidiemogelijkheden zorgen ervoor dat de eigen bijdrage voor deelnemers beperkt blijft. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groenere en aantrekkelijkere gemeente.

Groenspreekuur

Op 18 december organiseert SLG een ‘Groenspreekuur’ in Dorpshuis de Tichel aan de Kolkweg 5a in Haalderen van 14.00 tot 22.00 uur. In een individueel gesprek kan een bewoner zijn beplantingswensen voorleggen aan een landschapsadviseur van SLG met als resultaat een beplantingsplan op het eigen terrein. Belangstellenden kunnen zich voor dit spreekuur opgeven tijdens of na de bijeenkomst van 11 december.

Voorbereiden

U kunt zich voor het erfbezoek of het Groenspreekuur voorbereiden door uw eigen wensen op papier te zetten. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het beplantingsproject Lingewaard in ’t groen:
– Bekijk de handreiking waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten.
– Gebruik deze fruitlijst.

Werkgroep Natuur en Recreatie

De werkgroep Natuur en Recreatie van het Platform Haalderen Leeft! beheert het Haalderense bos. Behalve het bos recreatief aantrekkelijker maken, is de werkgroep ook bezig met het bos aantrekkelijker te maken voor diverse dieren door bijvoorbeeld nestkasten op te hangen, insecten-/bijenhotels en bloemenbermen te realiseren. Op de informatieavond geeft de werkgroep over haar ideeën.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Lingewaard en provincie Gelderland.

Aanmeldformulier beplantingsproject Lingewaard in 't groen

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor het beplantingsproject Lingewaard in 't groen. Let op: het aantal aanmeldingen is bereikt voor 2020. U kunt zich hierbij aanmelden voor 2021. Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt u vervolgens een vrijblijvend bezoek van onze adviseur. Samen bekijkt en bespreekt u de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via SLG. De velden met een * zijn verplicht.
  • Vul hier uw 10 cijferige telefoonnummer in zonder streepje of spatie.
    Dus bijvoorbeeld: 0612345678 of 0261234567.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Beplantingsactie Angerlo en Babberich

hoogstamfruit

Meer hoogstambomen in West Betuwe

Doe ook mee met het beplantingsproject Eerbeek in het Groen

Webinar over biodiversiteit in Doesburg op 19 mei

Doe ook mee met beplantingsproject Dorpen in het Groen (Asperen, Heukelum en Spijk)

Kwaliteitsimpuls Landschap Wenum-Wiesel voor aansluiting van erf en landschap

Mooie verhalen over vrijwilligerswerk in Landschapsnieuws

Tel mee op 18 en 19 april met de Nationale Bijentelling