Cursus voor meer vogels, wilde bijen en vlinders op het erf

Wilt u meer vogels, wilde bijen, vlinders en andere dieren op en rond uw erf? Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseert dit voorjaar een cursus over biodiversiteit op en om het erf. Deelnemers zien inspirerende voorbeelden hoe ze hun erf kunnen inrichten voor meer dieren. Ze leren over inrichting en beheer van landschaps-elementen als heggen, knotbomen en boomgaarden toegespitst op het belang van dieren. Bent u grondeigenaar in het buitengebied van de gemeente Buren en wilt u graag iets extra doen voor dierlijke bewoners op uw grond? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan deze cursus. De cursus vindt plaats op zaterdagochtend 16 juni. De cursus is gratis, dus wees er snel bij want vol is vol. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier of via e-mail.

Veel eigenaren in het buitengebied hebben hun erf landschappelijk ingericht. De gemeente Buren wil graag samen met deze bewoners de biodiversiteit in het buitengebied verder versterken. Daarom biedt ze deze cursus kosteloos aan.

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus komt aanleg en beheer van bloemrijk grasland, ruigte, heggen, poelen, knotbomen en hakhout aan bod. Wat hebben dieren nodig en hoe kun je daar rekening mee houden? We richten ons daarbij op verschillende diergroepen, zoals amfibieën, reptielen, bijen, vlinders, libellen, vogels en kleine zoogdieren. U krijgt tal van tips om in de eigen omgeving toe te kunnen passen.

Praktische info

Heeft u interesse in de cursus? Dan kunt u zich aanmelden via bovengenoemde website of e-mailadres. Het programma start om 10.00 uur tot uiterlijk 13.00 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Aanvullende praktische informatie ontvangt u uiterlijk een week van te voren.

Dit project wordt gefinancierd door Provincie Gelderland en gemeente Buren en sluit mooi aan op de doelstelling van Bij Bewust Betuwe. Dit is een bewonersinitiatief bij u in de regio (zie http://bijbewustbetuwe.nl/ voor meer informatie).

Aanmeldformulier Cursus voor meer vogels, vlinders en wilde bijen in gemeente Buren

Hiermee meldt u zich aan voor de cursus voor meer vogels, vlinders en wilde bijen (gemeente Buren). De velden met een * zijn verplicht.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. Wilt u Landschapsnieuws niet ontvangen, verwijder dan het vinkje. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant