Doe mee aan de cursus Alles van het landschap Gelselaar

Meer weten over het dorp Gelselaar en de ommelanden, over aanleg en beheer van landschap en over ecologie op en om het erf? Voor inwoners van Gelselaar start op 12 september 2019 een driedelige cursus ‘Alles van het landschap Gelselaar’. In twee theorieavonden en een praktijkdag leert u over de cultuurhistorie van het dorp, het hoe en waarom van aanleg en beheer van bomen en struiken én over maatregelen die helpen bij het vergroten van de biodiversiteit op eigen terrein. Aanmelden voor de cursus kan via onderstaand aanmeldformulier.

Deze cursus wordt maakt deel uit van het project Levend Landschap Gelselaar en wordt verzorgd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in samenwerking met Gelselaars Belang. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Cursusprogramma ‘Alles van het landschap Gelselaar’

  • Donderdag 12 september 2019: Wandeling rondom het dorp met voor- en nabeschouwing ‘De kern Gelselaar en omliggend landschap’ (19.00 uur – 21.00 uur)
    Jan Wabeke van Gelders Genootschap neemt u mee naar buiten en gaat in op het unieke van Gelselaar, op de relatie dorpskern-landschap en op de betekenis van het predicaat beschermd dorpsgezicht.
  • Donderdag 26 september 2019: Theorieavond ‘Landschappelijke beplanting aanleg en beheer’ (19.30 uur – 21.30 uur)
    Wat komt er kijken bij de aanplant en het bijbehorende beheer van alle relevante landschapselementen rondom Gelselaar zoals bijvoorbeeld hoogstamfruitbomen, houtsingels, knotbomen, hagen en solitaire bomen.
  • Datum nog te bepalen: Praktijkochtend ‘Biodiversiteit op en om het erf’ (9.00 uur – 12.30 uur)
    Hoe kunt u uw erf en omringende percelen aantrekkelijker maken voor allerlei dieren? We bezoeken ter inspiratie één of twee erven die hier op eigen wijze invulling aan geven. Ook is er aandacht voor het zogenaamde sinusbeheer bij maaien. Datum en locatie van de praktijkochtend wordt gedurende de theorieavonden in overleg afgesproken.

Het maximum aantal deelnemers aan de cursus is 20 personen. De cursus is bedoeld voor bewoners van Gelselaar (dorp en buitengebied) en vol is vol.

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.

Ook interessant

Doe mee aan cursus biodiversiteit in Hattem

cursus hoogstamfruit

Doe mee aan de cursus Alles van het landschap Herwen en Aerdt

Meer dan tienduizend vrijwilligers actief in het landschap!

hoogstamfruit

Doe mee met beplantingsproject Vierakker vergroent!

Bewoners welkom op uitwerkavond Levend Landschap Wekerom – De Valk

Bewoners bedenken ideeën voor een mooier landschap rondom Maurik

Bewoners welkom op ideeënavond Levend Landschap Wekerom – De Valk

Bewoners welkom op uitwerkavond Levend Landschap Varik-Heesselt