Project Bomen voor Koeien

In de warme zomer van 2018 was er een herstart van de actie ‘Bomen voor Koeien’: een diervriendelijk landschap, met schaduw voor koeien. Door de klimaatverandering zullen vaker droge periodes komen. De koeien op de warme, kale weilanden afgelopen zomer waren aanleiding voor stichting wAarde om de campagne uit 2000 weer te openen.

Belangstelling voor een schaduwbos voor uw vee?

SLG zorgt voor de aanplant van ‘Bomen voor Koeien’ in Gelderland. De bomen en struiken zijn van inheemse herkomst en passen in het landschap. Tot maart 2019 kan SLG op 10 locaties gratis beplanting leveren. De beplanting bestaat uit struik- en boomvormers. Ze leveren schaduw aan koeien, paarden, schapen, varkens of kippen. Wilt u ook een gratis schaduwbos voor uw vee? U dient ruimte te hebben voor minimaal 500 m2. Meldt uw locatie dan aan met onderstaand aanmeldformulier. Inmiddels hebben we tien aanmeldingen. U kunt zich alleen opgeven voor de reservelijst.

Kijk hieronder voor de voorwaarden voor deelname:

  • De locatie van de beplanting is een plek waar vee (koeien, paarden, schapen, varkens of kippen) rondloopt.
  • De aanplant levert schaduw maar is ook landschappelijk verantwoord.
  • De grondeigenaar tekent een verklaring om plantgoed minstens 5 jaar te verzorgen.

Het plantmateriaal wordt op vrijdag 15 maart uitgedeeld op het kantoor van SLG in Rozendaal.

Bomen voor Koeien is een campagne van Vroege Vogels, LandschappenNL en Stichting wAarde.

Aanmeldformulier locatie Bomen voor Koeien

Ja, ik heb belangstelling als locatie voor de beplanting voor Bomen voor Koeien. Ik heb ruimte voor een schaduwbosje van minimaal 500m2. Ik meld me aan voor de reservelijst. De velden met een * zijn verplicht.
  • Kruis aan hoeveel oppervlakte u beschikbaar heeft voor een schaduwbos.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.