Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Zaltbommel een project voor meer biodiversiteit. Bewoners in het buitengebied kunnen zich nu aanmelden voor een biodiversiteitsplan.

Biodiversiteitsplan op eigen erf

Grondeigenaren in het buitengebied van de gemeente Zaltbommel kunnen een gratis advies krijgen om de biodiversiteit op hun terrein te versterken. Dat kan bijvoorbeeld door het creëren van voedsel- en nestgelegenheid voor vogels, vlinders, kleine zoogdieren, wilde bijen en andere insecten. Dat kan met inheemse struiken en bomen die zorgen voor een langere bloeiboog of door het inzaaien van bloemen en het ophangen van nestkasten of het plaatsen van een egelkast. Een adviseur van SLG maakt in overleg met de eigenaar een biodiversiteitsplan. Zo kunt u bijdragen aan een bloeiend bijenlandschap dat ook voor andere dieren een geschikte leefomgeving biedt. De beplanting, (nest)kasten en zaaigoed voor inheemse bijenbloemen kunt u met aantrekkelijke korting aanschaffen. Heeft u interesse in een biodiversiteitsplan? Dan kunt zich aanmelden via de website

Veldbezoek

Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt de bewoner indien gewenst een veldbezoek door een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). SLG houdt zich hierbij strikt aan de landelijke richtlijnen van het RIVM. Ook is het mogelijk om de inventarisatie van het perceel en advies digitaal te regelen. Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan. Op een centrale uitdeeldag in het komende voorjaar ontvangen alle deelnemers hun plantmateriaal en zaaigoed.

Kijk op de speciale projectpagina voor aanmelden en meer informatie.

 

Ook interessant

Bewoners Hierden planten streekeigen bomen en struiken voor een mooier buitengebied

Plant een haag! Plantmateriaal bestellen voor vrijwilligers

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Ressen

Inspiratiebijeenkomst Biodiversiteit op de boomkwekerij (afgelast)

Start biodiversiteitsproject in Hattem: Helpt u mee aan meer vogels, egels, vlinders en wilde bijen in uw omgeving?

Levende bodem, 20e Natuurwerkdag en webinars over biodiversiteit in herfstnummer Landschapsnieuws

Bijeenkomst over erfvogels in de Kraats/het Binnenveld (online)

biodiversiteit

Inspiratieochtend voor meer biodiversiteit Maurik