Beplantingsproject Duiven

Behalve in Groessen en Loo kunnen ook bewoners van andere delen van het buitengebied van Duiven mee doen met een beplantingsproject. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gaat op verzoek van de gemeente Duiven boeren, burgers en buitenlui informeren over de mogelijkheden om inheemse bomen en struiken aan te planten op hun erf. Ook buiten het erf kunnen landschapselementen als singels, houtwallen en poelen worden aangelegd. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap, maar ook flora en fauna profiteren hiervan volop.

Werkwijze

Voor dit beplantingsproject worden de inwoners van het buitengebied van Duiven in de gelegenheid gesteld om met subsidie inheemse bomen en struiken te planten op eigen terrein. Tijdens een speciale informatieavond op donderdag 5 oktober vertelt Stichting Landschapsbeheer Gelderland meer over streekeigen beplanting en de meerwaarde van een landschappelijk verantwoord ingericht erf. Deze informatieavond vindt plaats op donderdag 5 oktober om 19.30 uur in Cultuurcentrum De Ogtent, Remigiusplein 9 in Duiven.

Groenspreekuur

Na de informatieavond wordt er op donderdag 26 oktober een Groenspreekuur georganiseerd, waarop grondeigenaren hun individuele beplantingswensen kunnen voorleggen aan de adviseur van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond.
Op basis van alle individuele beplantingsplannen wordt een gezamenlijke bestelling gedaan. In februari, dus nog voor de winter om is, ontvangen de deelnemers op een feestelijke plantdag hun bomen en struiken. De combinatie van gezamenlijke inkoop en de subsidie maakt dat de eigen bijdrage beperkt kan blijven.

Voorbereiden

Voor het Groenspreekuur met onze adviseur kunt u zich voorbereiden door uw eigen wensen op papier te zetten. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het beplantingsproject Duiven:
– Bekijk de handreiking Beplantingsproject Duiven waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten.
– Gebruik hierbij het schetspapier.
– Gebruik deze fruitlijst als u op zandgrond woont. Woont u op kleigrond, gebruik dan deze fruitlijst.

Na de plantdag zal het buitengebied van de gemeente landschappelijk zichtbaar versterkt en verfraaid zijn.

Aanmelden

Heef u al belangstelling voor het beplantingsproject Duiven in het Groen? Dan kunt u zich vrijblijvend aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmeldformulier Duiven in het Groen

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor het project Duiven in het Groen. De velden met een * zijn verplicht.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. Wilt u Landschapsnieuws niet ontvangen, verwijder dan het vinkje. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant