Plukdag Geldermalsen, in Meteren en Gellicum

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
29 september 2018
09:30 - 15:00


Denk je aan de Betuwe, dan denk je aan fruit en fruitbomen. Ze zijn beeldbepalend voor deze streek en van grote cultuurhistorische waarde. Namens de gemeente Geldermalsen organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) op zaterdag 22 september en zaterdag 29 september Plukdagen in drie karakteristieke Betuwse hoogstamboomgaarden in Opijnen, Gellicum en Meteren. De geplukte appels worden verwerkt tot Betuwse streekcider en appelsprankel. We zoeken daarom vrijwillige plukkers die op deze dagen een handje mee willen helpen.

Plukkers dragen bij aan de instandhouding van het Betuwse erfgoed. Maar dat niet alleen. Het is ook nog eens heel erg gezellig! Want uiteraard is er koffie met wat lekkers en gaat iedereen aan het eind van de dag met zelfgeplukte appels naar huis!

Pluk de dag, pluk een appel

Op 29 september wordt er in twee boomgaarden tegelijk geplukt: in Meteren en in Gellicum. Ook voor deze dag geldt dat gezelligheid gegarandeerd is! Het bijwonen van de instructie is niet verplicht maar wel raadzaam. Mocht dan nog niet al het fruit geplukt zijn, wordt er nog een extra dag ingepland.

Meer informatie en aanmelden.