Actuele beplantingsacties

Hieronder ziet u een overzicht van actuele beplantingsacties die we in de meeste gevallen samen met een gemeente organiseren. Vaak hebben we ook 1 of 2 acties die we zelf uitvoeren, zoals Houd de Bongerd Hoog of de actie Heg en Houtwal.

Goed om te weten is dat de meeste acties starten in het voorjaar of net na de zomer en aflopen in het najaar en de winter. De afsluiting is vaak in de vorm van een feestelijke plantdag. Hou deze website en de lokale media goed in de gaten of abonneer u op onze digitale nieuwsbrief Landschapsnieuws, die vier keer per jaar verschijnt.

Erfadvies en meer informatie
We bieden alle bewoners van het buitengebied de mogelijkheid om een op maat ontworpen erfinrichtingsplan te krijgen. Eén van onze erfadviseurs komt dan bij u langs en geeft ter plekke advies en werkt dat uit bij u aan de keukentafel. Onder het menu- item ‘uw erf’  leest u meer over het erfadvies op maat. Daarnaast staat daar ook veel informatie over soorten, beheer en aanplant. Kijk hier voor een erfinrichtingsplan voor particulieren.

Landschapsimpuls Beemte-Broekland
In de gemeente Apeldoorn staat een beplantingsproject op de agenda. Bewoners krijgen de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijker te maken. Kijk hier voor actuele informatie.

Dijken in het groen
Het beplantingsproject ‘Dijken in het Groen’ wil het groene karakter langs het dijktracé Hagestein – Opheusden versterken. Door het aanplanten van hagen, heggen, hoogstamboomgaarden en solitaire bomen krijgt het eigentijdse landschap een mooi en oorspronkelijk karakter. Het beplantingsproject biedt de mogelijkheid voor aanplant van zowel grotere landschappelijke terreinen als woonerven. Dijken in het Groen is een samenwerkingsproject van de gemeenten in de gemeenten Neder-Betuwe, Culemborg en Buren. Kijk hier voor meer informatie.

Lievelde in het groen
Een van de uitvoeringsprojecten van het Levend Landschap proces is een beplantingsproject. Bewoners krijgen de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijker te maken. Kijk hier voor meer informatie.

Lingewaard in het groen
Een van de uitvoeringsprojecten van het Levend Landschap proces is een beplantingsproject. Bewoners krijgen de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijker te maken. Kijk hier voor meer informatie.

Doesburg Noordoost in het Groen
Met het project ‘Doesburg NoordOost in het Groen’ wordt u dit jaar, als inwoner van het buitengebied van Doesburg NoordOost, op een eenvoudige manier de mogelijkheid aangeboden om met subsidiemogelijkheden zowel grote als kleine landschappelijke groenelementen te realiseren op uw erf, perceel of daarbuiten. Kijk hier voor meer informatie.

Landschapsimpuls Geldermalsen
De gemeente Geldermalsen is trots op haar landelijke omgeving. De gemeente is dan ook blij dat zij met het project ‘Landschapsimpuls Geldermalsen’ dit landschap verder kan versterken.  In samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de VANL TCW kunnen inwoners hun erf en grond met subsidie landschappelijk versterken. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Hoevelaken in het Groen
Een van de uitvoeringsprojecten van het Levend Landschap proces is een beplantingsproject. Bewoners krijgen de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijker te maken. In het voorjaar van 2017 staat een beplantingsproject op de agenda. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Nunspeet in het Groen
Een van de uitvoeringsprojecten van het Levend Landschap proces is een beplantingsproject. Bewoners krijgen de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijker te maken. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Brummen in het groen
Een van de uitvoeringsprojecten van het Levend Landschap proces is een beplantingsproject. Bewoners krijgen de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijker te maken. Kijk hier voor meer informatie.

Dorpen in het groen Appeltern
Een van de uitvoeringsprojecten van het Levend Landschap proces is een beplantingsproject. Bewoners krijgen de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijker te maken. Kijk hier voor meer informatie.

Dorpen in het groen Kilder
Het dorp Kilder aan de slag met streekeigen beplanting. Binnen de aanpak van Dorpen in het Groen werken we samen met dorpsbelangenorganisaties en bewoners aan een fraai landschap. Dat doen door de erven van deelnemers te verfraaien; het aanplanten van heggen, fruitbomen, bosjes en singels. Vanaf de start van het project tot en met de feestelijke plantdag begeleiden we het proces binnen het dorp of de buurtschap. Kijk hier voor meer informatie.

Kwaliteitsimpuls Nijbroek
In de gemeente Voorst staat een beplantingsproject op de agenda. Bewoners krijgen de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf/terrein landschappelijk aantrekkelijker te maken. Kijk hier voor meer informatie en deelname aan dit project.

Realisatie grote landschapsopgave gemeente Brummen
Wilt u uw grond landschappelijk inrichten met elementen zoals bosjes, hagen, fruitbomen of laanbomen? Dan is deze actie die wij samen met de gemeente Brummen organiseren mogelijk interessant voor u.
We bieden bewoners met veel eigen terrein de mogelijkheid hun gronden landschappelijk in te richten zodat dieren, vogels en planten er hun leef- en voedselgebied van kunnen maken en u kunt genieten van al het extra leven om u heen. Lees meer over de actie grote landschapsopgave Brummen…

Kijk ook eens op: