Erfinrichtingsplan voor particulieren

Een erfinrichtingsplan of advies op maat….klaar voor uitvoering!

Het aanbod en de werkwijze van Landschapsbeheer Gelderland

Voor het maken van een uitvoeringsgericht inrichtingsplan maakt u een afspraak met een van onze regionaal werkende landschapsadviseurs voor een erfbezoek. Op ons kantoor in Rozendaal verzamelt de landschapsadviseur al interessante gegevens van uw terrein zoals kaartmateriaal DSC_0300auit 1850-1900, de hoogteligging van uw terrein, de kansen voor aansluiting op omliggende landschapsstructuren. Met deze gegevens komt de adviseur bij u langs en wordt er in samenspraak met u een inrichtingsplan ontwikkeld welke passend is in uw landschap en waarin de cultuurhistorie van het (boeren)erf een plek heeft gekregen.
Ter plekke wordt het plan opgesteld en ontvangt u deze op een USB stick. Met dit inrichtingsplan in de hand kunt u direct aan de slag!

Voorbeeld 1 van een inrichtingsplan
Voorbeeld 2 van een inrichtingsplan

Wat kost het en wat ontvangt u extra?

Voor het opstellen van een plan volgens de werkwijze zoals hierboven beschreven besteedt een landschapsadviseur een ochtend of een middag aan advies voor uw erf en gronden. Dit advies en plan kost € 299,-.
Naast het plan inclusief de informatie over aanleg en beheer ontvangt u ook het volgende:

* Korting Plantmateriaal; eenmaal per jaar is er bij ons kantoor in Rozendaal een grote plantsoenophaaldag. Op deze dag kunt u de bomen en struiken afhalen welke door ons in uw plan geadviseerd zijn. Aangezien we groot kunnen inkopen kunnen we u dit plantsoen dan voor een lage prijs aanbieden. Een hoogstamfruitboom kost u dan € 17,50; een laanboom tussen de € 16,- en € 35,- (afhankelijk van soort) en bos- en haagplantsoen kost u € 0,75 per stuk. Overigens; Stichting Landschapsbeheer Gelderland levert – indien mogelijk en wanneer beschikbaar – biologisch autochtoon plantmateriaal.

Geen plan maar wel advies

Soms is het opstellen van een plan (nog) niet mogelijk of gewenst  maar u wilt graag eens met een landschapssadviseur een ronde maken over uw erf voor advies en/of inspiratie. Dat kan… Onze landschapsadviseurs plannen in ieder geval 4 keer per jaar een dag in de regio voor deze vorm van erfadvisering.  Een bezoek op een van deze dagen duurt ongeveer 1,5 uur en kost  € 150,-. Wanneer u  op een ander moment bezoek wilt ontvangen, dan is dat ook mogelijk maar zijn de kosten geen € 150,- maar € 225,-.

Meer informatie

erfadviesVoor nadere informatie en/of voor het maken van een afspraak met een van de vier regio landschapsadviseurs kunt u met ons contact opnemen

Aanvraagformulier Erfinrichtingsplan op maat

Door dit formulier in sturen geeft u aan meer te willen weten over een erfinrichtingsplan op maat. U bent niets verplicht. Een adviseur neemt contact met u op om te bespreken wat uw wensen of vragen zijn. De velden met * zijn verplicht.
    U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. Wilt u Landschapsnieuws niet ontvangen, verwijder dan het vinkje. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.