Ook vrijwilliger worden?

Landgoed_Verwolde_werkdagEr zijn vele duizenden vrijwilligers actief in het Gelderse cultuurlandschap. Zij zetten zich in voor het behoud van een stukje landschap in de eigen omgeving. Het vrijwilligerswerk is inmiddels onmisbaar. Veel plant- en diersoorten zijn afhankelijk van kleine landschapselementen zoals knotbomen, heggen, poelen en boomgaarden.
In Gelderland zijn ruim 280 groepen actief in het landschap. Bijna iedere gemeente heeft wel een actieve vrijwilligersgroep. De werkzaamheden variëren van het knotten van wilgen tot het beschermen van weidevogelnesten en van het interviewen van oudere bewoners tot het nalopen van Klompenpaden. Lees meer over de verschillende soorten vrijwilligers die bij ons zijn aangesloten…

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom! overzichtskaart_vrijwilligersgroepen

Het werk is nooit af! Wanneer u zelf de handen uit de mouwen wilt steken en een frisse neus wilt halen, dan is vrijwilligerswerk in het landschap misschien iets voor u! U kunt zelf contact opnemen met een actieve groep bij u in de buurt om te informeren naar de werkzaamheden en de mogelijkheden om aan te sluiten. Veel vrijwilligers zijn verenigd in een groep. Neem een kijkje op onze overzichtskaart. Hier kunt u inzoomen tot uw eigen omgeving. Bij iedere groep staan de contactgegevens van de coördinator aangegeven. Klik op de kaart of op ‘Bij u in de buurt’

Subsidieregeling Provincie Gelderland

Provincie Gelderland heeft een subsidieregeling ‘Burgerbetrokkenheid bij natuur, groen en landschap’. De regeling heeft als doel is om burgers met initiatieven voor natuur, groen en landschap laagdrempelig in staat te stellen om deskundigheid over organisatie en inhoud binnen te halen. Burgerinitiatieven kunnen een éénmalige bijdrage tot € 5000,- aanvragen, met een eigen bijdrage van 25%. Kijk hier voor meer informatie en wat SLG kan betekenen om gebruik te maken van deze subsidieregeling.

cursus gereedschapsonderhoudWat bieden wij vrijwilligers die bij ons zijn aangesloten?

We faciliteren, ondersteunen en werken samen met vrijwilligersgroepen in Gelderland. Wij ondersteunen de vrijwilligers door middel van cursussen en gereedschap en bieden een ongevallenverzekering. Ook organiseren we bijeenkomsten voor en met vrijwilligers en houden hen op de hoogte van nieuws en activiteiten via de vrijwilligersnieuwsbrief en onze website. Jaarlijks terugkerende bijeenkomsten zijn de Gelderse Werkdag (eerste zaterdag van maart) waarop we ook de Landschapsknokker uitreiken, de coördinatorenbijeenkomst (eerste zaterdag van oktober) en de landelijke Natuurwerkdag (eerste zaterdag van november).

NOV lidmaatschapslogo tbv webgebruikWij zijn aangesloten bij Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). NOV is de belangenorganisatie binnen het vrijwilligerswerk in Nederland.