Doe mee met De Glind-Achterveld (Gld) in het Groen!

Onder de noemer ‘De Glind en Achterveld (Gld) in het Groen’ starten Belangenvereniging De Glind, gemeente Barneveld en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een beplantingsproject voor bewoners in het buitengebied van De Glind en Achterveld. Het doel is erven en kavelgrenzen in het buitengebied te voorzien van streekeigen struiken en bomen die hier landschappelijk gezien het beste passen.

Deelname aan De Glind-Achterveld in het Groen

Inwoners van De Glind en Achterveld die hun erf of terrein meer landschappelijke kwaliteit willen geven, kunnen meedoen aan het project ‘De Glind en Achterveld in het Groen’. Deelname aan dit project houdt in dat deelnemers een vrijblijvend bezoek krijgen van een adviseur van SLG. Deze vertelt wat er mogelijk is om de natuur en het landschap op het terrein te versterken. In overleg met de bewoner(s) wordt een beplantingsplan opgesteld dat past binnen het landschapstype waarin men woont. Het erf of terrein kunnen bewoners via deze eenmalige actie verfraaien met streekeigen beplanting, zoals solitaire bomen, elzenrijen, struweelhagen, een hoogstamboomgaard, een kikkerpoel of een combinatie van mogelijkheden. Door aanplant van streekeigen soorten wordt een erf aantrekkelijker voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt een erf meerwaarde wanneer er inheemse soorten staan. Bovendien kunnen deelnemers gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden. We hopen dat veel bewoners meedoen om het buitengebied van De Glind en Achterveld nog aantrekkelijker te maken, voor mens en dier.

Informatieavond

De belangenvereniging De Glind, gemeente Barneveld en SLG organiseren op dinsdag 19 september om 20.00 uur een informatieavond in Dorpshuis De Glindster, Rudolphlaan 2 in De Glind.

Programma:
• 19.45 uur Inloop met koffie en thee
• 20.00 uur Opening Belangenvereniging De Glind
• 20.05 uur Welkomstwoord door wethouder Aart de Kruijf
• 20.10 uur Presentatie streekeigen erf en beplanting
• 21.00 uur Pauze
• 21.15 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen en aanmelden voor het project
• 21.45 uur Afsluiting

Geïnteresseerden die verhinderd zijn, maar mee willen doen aan dit project, kunnen zich met onderstaand formulier aanmelden.

Het project ‘De Glind en Achterveld in het Groen’ wordt mede gefinancierd vanuit de subsidieregeling Landschap en Landgoederen van de provincie Gelderland.

Aanmeldformulier De Glind-Achterveld in het Groen

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor het project De Glind-Achterveld in het Groen. De velden met een * zijn verplicht.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. Wilt u Landschapsnieuws niet ontvangen, verwijder dan het vinkje. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant