Landschapsimpuls Beemte-Broekland voor aansluiting van erf en landschap

De gemeente Apeldoorn is trots op haar landelijke omgeving. De gemeente is dan ook blij dat zij met het project ‘Landschapsimpuls Beemte-Broekland’ dit kostbare landschap verder kan versterken. In samenwerking met de Buurt-Belangen Vereniging Beemte-Broekland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) kunnen inwoners hun erf en grond met subsidie landschappelijk versterken. Op donderdag 18 mei wordt speciaal voor dit project een informatieavond georganiseerd in Dorpshuis Ons Huus, Beemterweg 25 A in Beemte-Broekland. Aanvang is om 20.00 uur.

Voorwaarde voor de subsidie is dat uw perceel minimaal 0,5 hectare groot is, zodat er 15 hoogstamfruitbomen of 20 laan- of knotbomen, een poel of 10 are beplanting aangelegd kan worden. Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt de bewoner vervolgens een vrijblijvend bezoek van een adviseur van SLG. Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via SLG. Deze korting is mogelijk vanwege de subsidie van de gemeente Apeldoorn en provincie Gelderland.

Aansluiten bij het landschap

Het doel van het project is om het erf en de gronden daaromheen te verfraaien met landschappelijk passende beplanting. Denk daarbij aan enkele solitaire bomen, elzensingels, struweelhagen, knotbomen, hoogstamfruitbomen of een poel. Natuurlijk is een combinatie van deze opties ook mogelijk. Op die manier sluiten het erf en het omliggende landschap op elkaar aan. Vogels en andere dieren maken dankbaar gebruik van deze struiken en bomen.

Programma

Tijdens de informatieavond op donderdag 18 mei krijgt u meer informatie over het project en is het mogelijk om u direct in te schrijven.
19.45 uur    Inloop met koffie en thee
20.00 uur   Welkom door Buurt-Belangen Vereniging Beemte-Broekland
20.05 uur    Opening door wethouder/ ambtenaar gemeente Apeldoorn
20.15 uur     Informatie over het beplantingsproject ‘Kwaliteitsimpuls landschap Beemte-Broekland’ door Eward Timmerman (SLG)
21.15 uur     Vragen en aanmelden project
21.30 uur    Afsluiting

Aanmelden

Inwoners die niet in de gelegenheid zijn om de informatieavond te bezoeken maar wel interesse hebben, kunnen contact opnemen met Eward Timmerman, telefoon 026 353 74 44. Vrijblijvend inschrijven is mogelijk via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmeldformulier Landschapsimpuls Beemte Broekland

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor Landschapsimpuls Beemte Broekland. Voorwaarde voor subsidie is dat minimaal 15 hoogstamfruitbomen of 20 laan- of knotbomen, een poel of 10 are beplanting kan worden aangelegd. Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt u vervolgens een vrijblijvend bezoek van onze adviseur. Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via SLG. De velden met een * zijn verplicht.
  • U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. Wilt u Landschapsnieuws niet ontvangen, verwijder dan het vinkje. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.