Bloemenzaadmengsels voor wilde bijen

_dsc0453_henkvan-den-burg-1We starten weer een nieuwe actie. U kunt weer bloemenmengsels bestellen.

Wilde bijen hebben bloemen nodig. Ze verzamelen vooral stuifmeel als voedsel voor de toekomstige jonge bijen. We kunnen de bijen helpen met bloeiende bomen, struiken en planten in de periode dat ze vliegen. Doet u mee?

Zaadmengsels

Vooral in juni blijken er voor bijen weinig aantrekkelijke bloemen. Samen met zaadbedrijf Cruydthoek hebben we daarom een bloemenmengsel voor bijen laten maken. De mengsels zijn bedoeld voor grondeigenaren in het buitengebied om overhoekjes en randen op en om het erf in te zaaien, vooral voor (wilde) bijen maar ook voor vlinders. Het ene zaadmengsel is meer geschikt voor de klei, het andere mengsel is meer geschikt voor zand. De mengsels bestaan vooral uit tweejarigen en daarbij vaste planten, zoals Duizendblad, Rode klaver, Boerenwormkruid, Korenbloem en Veldlathyrus en nog veel meer soorten. Ook zijn enkele eenjarige soorten toegevoegd voor een bloemrijk aspect in het eerste jaar.

Belangstelling?

De bijenbloemenmengsels zijn te gebruiken in heel Gelderland op matig voedselrijke tot voedselrijke grond en matig vochtige tot droge grond.
Heeft u belangstelling om een stukje grond op uw erf hiermee in te zaaien? Deelname is mogelijk voor oppervlakten vanaf 100 m2. De kosten zijn 0,35 per m2.

Aanmelden kan tot 28 augustus. U ontvangt het zaad in september. Dan kunt u het zaad voor november zaaien. Bekijk hier alvast de zaai- en beheerinstructie.

Bekijk hier de inhoud van het mengsel.

Bestelformulier bloemenzaadmengsels voor wilde bijen

Meedoen kan vanaf een oppervlakte van 100 m2. De kosten zijn € 0,35 m2. De velden met een * zijn verplicht.
  • Prijs: 0,35 €
  • Geef hier aan voor hoeveel m2 u bloemenzaad bestett (minimaal 100 m2)
  • 0,00 €
    U ontvangt een bevestigingsmail. Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. Wilt u Landschapsnieuws niet ontvangen, verwijder dan het vinkje. U kunt zich ten allen tijde afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.